Σε σημαντικές περικοπές προχωρά η Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen σχεδιάζει να μειώσει το κόστος του διοικητικού προσωπικού της κατά 20%. Αυτό θα συμβεί όχι με απολύσεις, αλλά με πρόωρες και μειωμένες συνταξιοδοτήσεις.

Η κίνηση είναι μέρος του προγράμματος εξοικονόμησης ύψους 10 δισ. ευρώ προκειμένου να μειώσει το κόστος της μάρκας VW έως το 2026, έτσι ώστε να γίνει ξανά ανταγωνιστική.

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Volkswagen έχει πληγεί από τον πληθωρισμό, τον έντονο ανταγωνισμό από την Ασία και το υψηλό κόστος εργασίας και ενέργειας στη Γερμανία, απαιτώντας τεράστιες περικοπές κόστους για να μην μείνει περισσότερο πίσω από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Tesla.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι θα χρειαστεί να λειτουργούμε με λιγότερα άτομα σε πολλούς τομείς της Volkswagen στο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει περισσότερη δουλειά για λιγότερους ανθρώπους, αλλά μάλλον απομάκρυνση παλιών συνηθειών και όχι στην διπλή προσπάθεια και στην αναποτελεσματικότητα,

είπε στους υπαλλήλους ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Thomas Schaefer.

Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τη μείωση του χρόνου ανάπτυξης ενός νέου αυτοκινήτου από τους 50 μήνες στους 36 μήνες, η μείωση των συνολικών χρόνων παραγωγής καθώς και η μη κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης έρευνας και ανάπτυξης, ύψους 800 ευρώ, στο Βόλφσμπουργκ.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της VW είναι η κατασκευή πολύ λιγότερων δοκιμαστικών αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της 36μηνης φάσης ανάπτυξης ενός νέου αυτοκινήτου, θα κατασκευαστούν 50% λιγότερα πρωτότυπα για σκοπούς αξιολόγησης. Άλλα μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του κόστους περιλαμβάνουν πιο οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες προμηθειών, βελτιωμένες δραστηριότητες μετά την πώληση και περαιτέρω βελτιστοποιημένους χρόνους παραγωγής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Oliver Blume, προσπαθεί να κάνει την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Οι τρέχουσες προκλήσεις του κλάδου αντικατοπτρίζονται στη μείωση της παραγωγής στο κύριο εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, όπου η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων Daniela Cavallo είπε ότι η παραγωγή είναι ακόμα πολύ κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο.

Από τις αρχές του χρόνου έως τα τέλη Νοεμβρίου κατασκευάσαμε 453.000 αυτοκίνητα,

είπε η Cavallo, προσθέτοντας πως ελπίζει η ετήσια παραγωγή να φτάσει στα 500.000 αυτοκίνητα, νούμερα που είναι πολύ πιο κάτω από τον ετήσιο μέσο όρο των 780.000 αυτοκινήτων, την περίοδο 2010-2020.

Η Cavallo είπε ότι είναι σίγουρη ότι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση θα συμφωνήσουν στα μέτρα μείωσης του κόστους της μάρκας μέχρι το τέλος του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...