Η Volkswagen θέλει να συνεργαστεί με την Renault για να βγάλουν στην αγορά ηλεκτρικά των 20.000 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Το 2026 η Volkswagen θέλει να προσφέρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ. Γι’αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Renault. Σύμφωνα με την Handelsblatt, αυτές οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και ένας από τους στόχους είναι οι δύο εταιρίες να παράγουν περίπου 200.000 με 250.000 τέτοια αυτοκίνητα.

Εκπρόσωπος της Renault επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, λέγοντας πως τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, με την Renault να θέλει το 2026 να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο Twingo που και αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα έχει τιμή περί τις 20.000 ευρώ.

Τα Twingo, 5 και 4 η Renault θα τα κατασκευάσει στην αρχιτεκτονική Ampr Small (προηγουμένως γνωστή ως CMF-BEV), με το 70% των ανταλλακτικών της να προέρχονται από την υπάρχουσα πλατφόρμα CMF-B για τη μείωση του κόστους.

Η λογική λέει πως η VW θέλει να χρησιμοποιήσει και η ίδια τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...