Στο σφυρί το αγωνιστικό Subaru Impreza RS του Ken Block που έτρεξε στα X Games

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα της δεκαετίας των ’00s, στα πρώτα του αγωνιστικά βήματα και πολύ πριν γίνει ο showman και επιχειρηματίας που εξελίχθηκε τη δεκαετία των ’10s, ο Ken Block συμμετείχε στις εκδηλώσεις X Games. Εκεί, έπαιρναν μέρος διάφοροι οδηγοί αγώνων και “κοντράρονταν” μεταξύ τους με διάφορα αγωνιστικά οχήματα.

Ένα εξ αυτών που είχε στην κατοχή του ο Block είναι το εικονιζόμενο Subaru Impreza 2.5 RS Rally Car του 2004, το οποίο βρίσκεται τώρα προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας του Bring A Trailer.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από την Vermont SportsCar, που ειδικεύεται στα αγωνιστικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2-λιτρος turbo boxer κινητήρας, αγνώστων περαιτέρω τεχνικών πληροφοριών, που φυσικά στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

Υπάρχει επίσης ένα κεντρικό διαφορικό, ελεγχόμενο από τον οδηγό, αλλά και διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης της Cuso στον μπροστά και πίσω άξονα. Επιπλέον, η ανάρτηση είναι της Ohlins, ο εγκέφαλος της MoTeC, υπάρχει roll cage, τροχοί 15 ιντσών Speedline Corse και όλες οι άλλες απαραίτητες μετατροπές που απαιτεί ένα αγωνιστικό όχημα για ράλι.

Η Vermont SportsCar ολοκλήρωσε την κατασκευή του αγωνιστικού το 2006 και αμέσως μετά ο Block και ο συνοδηγός του -Alex Gelsomino- συμμετείχαν στα X Games του 2006, τερματίζοντας στη τρίτη θέση.

Το δίδυμο επέστρεψε με το αυτοκίνητο το 2007, κατακτώντας τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Το 2009 το αυτοκίνητο πουλήθηκε στον οδηγό Mark Fox, ο οποίος έτρεξε με αυτό σε αγώνες ράλι την ίδια χρονιά. Το Impreza διαθέτει στο εσωτερικό του υπογραφές από τον Block και τον Travis Pastrana και συνοδεύεται από ένα βιβλίο κατασκευής με την υπογραφή του Gelsomino.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το υψηλότερο bid ανέρχεται στα 46.000 δολάρια, αλλά απομένουν 9 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...