Ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του supercar της BYD, 1.304 άλογα και 2,5 τόνους βάρος

Σχετικά άρθρα

Η YangWang, η νέα εταιρία της BYD, αποκάλυψε στις αρχές του χρόνου το U9 και με το λανσάρισμα του στην Κίνα να είναι κοντά, έγιναν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού supercar.

Αυτό διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, απόδοσης 240 kW έκαστος (326 ίπποι). Η συνδυαστική απόδοση ανακοινώνεται στους 1.304 ίππους, περισσότερους από τους 1.115 ίππους που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα αποδίδει το U9. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Το βάρος του U9 ανέρχεται στα 2.475 κιλά, όντας περίπου 175 κιλά περισσότερο από το Rimac Nevera. Το μήκος του κινέζικου ηλεκτρικού supercar αγγίζει τα 4.966 χλστ., το πλάτος 2.029 χλστ. και το ύψος 1.295 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2.900 χλστ..

Έτσι, ανάμεσα στους δύο άξονες φιλοξενείται η μεγάλη μπαταρία των 100 kWh, η οποία κατασκευάζεται από τη FinDreams, θυγατρική της BYD. Η αυτονομία με μια φόρτιση έως 700 χλμ., σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Η YangWang εξοπλίζει το U9 με προηγμένη ενεργή ανάρτηση, την οποία ονομάζει DiSus-X. Σύμφωνα με την BYD, είναι η πιο προηγμένη ανάρτηση παγκοσμίως και το πρώτο έξυπνο υδραυλικό σύστημα ελέγχου αμαξώματος στον κόσμο και θα τοποθετηθεί σε δεκάδες μοντέλα του κινεζικού ομίλου (BYD, Denza, YangWang).

Η DiSus-X ανάρτηση βελτιώνει την ευστάθεια, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου και αποτελείται από τρία διαφορετικά συστήματα.

  • Το DiSus-C Intelligent Damping Body Control, μια ενεργή ρύθμιση ανάρτησης που ελέγχεται μέσω μιας ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδα στα αμορτισέρ.
  • Το DiSus-A Intelligent Air Body Control, μια αερανάρτηση που μπορεί να αυξομειώσει το ύψος κατά 15 εκατοστά, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.
  • Το DiSus-P Intelligent Hydraulic Body Control, ένα σύστημα που διαχειρίζεται τη ροή λαδιού στα αμορτισέρ μέσω εύρους κίνησης 20 εκατοστών και χαρίζει έως 200% αύξηση στην ακαμψία σε σύγκριση με την πιο ήπια ρύθμισή του.

Τα συστήματα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται με τρεις τροχούς και μπορεί ακόμη και να αναπηδά πάνω-κάτω. Κλείνοντας, η τιμή του στη Κίνα θα ξεκινά από το 1.000.000 γουάν (138.100 ευρώ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα