Ο Πούτιν πήρε τον έλεγχο της μεγαλύτερης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων της Ρωσίας

Σχετικά άρθρα

Χθες, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ο Vladimir Putin έθεσε την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Rolf, τη μεγαλύτερη της Ρωσίας, υπό προσωρινή κρατική διαχείριση, με το Κρεμλίνο να αναφέρει ότι η εν λόγω κίνηση έχει εμπορική σκοπιά και λογική, αλλά ο ιδρυτής της αντιπροσωπείας δηλώνει πως αυτό κάνει τη χώρα να φαίνεται μη ελκυστική για επενδύσεις.

Η Rolf, η οποία ανήκει σε εταιρεία με έδρα την Κύπρο και ιδρύθηκε από τον Ρώσο επιχειρηματία Sergei Petrov, ήταν μια από τις πρώτες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που εμφανίστηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τον Αύγουστο του 1991.

Ο Petrov, ο οποίος ζει εξόριστος στην Αυστρία, κατηγορείται από τις ρωσικές αρχές για παράνομη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Η ρωσική κυβέρνηση αναφέρει ότι η Rolf είναι μια ρωσική εταιρεία αλλά έχει ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς που εμπλέκει μια offshore εταιρία, κάτι που απαιτούσε κρατική παρέμβαση.

Το 2011-2012, ο Petrov υποστήριξε ανοιχτά τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της διακυβέρνησης του Putin, ενώ ήταν μέλος του κοινοβουλίου. Το 2014, ο Petrov ήταν ένας από τους πολύ λίγους βουλευτές που δεν ψήφισαν όταν εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα η προσάρτηση της Κριμαίας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...