Porsche και Aston Martin δείχνουν πως το νέο Apple CarPlay θα “ελέγχει” τα αυτοκίνητα τους

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2022 και στο περιθώριο του περσινού WWDC, η Apple ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων για το CarPlay, που ενσωματώνεται ακόμη περισσότερο στις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Σήμερα, οι Porsche και Aston Martin γίνονται οι πρώτες εταιρίες που αποκαλύπτουν μια προεπισκόπηση των επερχόμενων αλλαγών του CarPlay, το οποίο θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη επιρροή στο σύστημα του αυτοκινήτου, πέρα ​​από την κεντρική οθόνη του infotainment, περιλαμβάνοντας τον πίνακα οργάνων και τις πρόσθετες οθόνες.

Το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών του CarPlay αναμένεται να γίνει σε επιλεγμένα μοντέλα των προαναφερθέντων εταιριών από τον επόμενο χρόνο, με την γερμανική εταιρία να μη δίνει περισσότερες πληροφορίες. Από την άλλη, η βρετανική εταιρία ανέφερε ότι η DB12 θα είναι το πρώτο της μοντέλο που θα φέρει το αναβαθμισμένο CarPlay.

Αυτό θα επιτρέπει -μεταξύ άλλων- την προσομοίωση του στυλ μιας συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτου μέσω των φόντων οθόνης και των διακοπτών. Θα μπορείς να εξατομικεύσεις διάφορα widgets και εφαρμογές στην οθόνη του συστήματος, όπως ακριβώς στο iPhone. Επιπλέον, το CarPlay θα δείχνει σημαντικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως η ταχύτητα του αυτοκινήτου, το επίπεδο καυσίμου και η θερμοκρασία στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το αναβαθμισμένο CarPlay αξιοποιεί τους αισθητήρες των αυτοκινήτων, αντλώντας δεδομένα όπως η εξωτερική θερμοκρασία, η πίεση των ελαστικών, του συστήματος κίνησης και μετάδοσης. Κλείνοντας, η Apple διαβεβαιώνει ότι τα iPhone των οδηγών δεν θα αποθηκεύουν ούτε θα παρακολουθούν αυτά τα δεδομένα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...