Τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης αυξάνουν κατά πολύ το κόστος επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος

Σχετικά άρθρα

Τα αυτοκίνητα του σήμερα εξοπλίζονται με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, συστήματα που δεν αυξάνουν μόνο το κόστος αγοράς, αλλά και το κόστος της επισκευής, σε περίπτωση που κάποιο αυτοκίνητο εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος για την ασφάλεια της κυκλοφορίας της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων (AAA), το 37,6% των δαπανών επισκευής ενός αυτοκινήτου προορίζονται για την διόρθωση και τη βαθμονόμηση των αισθητήρων και των καμερών που χρησιμοποιούνται στα προηγμένα συστήματα οδήγησης, όπως το ενεργό cruise control και η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, που για να λειτουργήσουν απαιτούν ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες.

Τα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ πιο συνηθισμένα τώρα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν για το κόστος επισκευής που σχετίζεται με αυτές τις τεχνολογίες. Αλλά πρέπει επίσης να κατανοήσουν τη σημασία της επισκευής τους, καθώς τα συστήματα που δεν λειτουργούν σωστά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρο ατύχημα,

αναφέρει ο Greg Brannon, διευθυντής μηχανικής αυτοκινήτων του AAA, που αξιολόγησε τρία αυτοκίνητα ΜΥ2023 που είναι εξοπλισμένα με προηγμένο εξοπλισμό υποβοήθησης οδηγού.

Κατά μέσο όρο, η επισκευή και η σωστή βαθμονόμηση των αισθητήρων και των ραντάρ πρόσθεσαν 500 έως 1.300 δολάρια στον λογαριασμό επισκευής. Οι αισθητήρες υπερήχων που χρησιμοποιούνται συχνά στην υποβοήθηση στάθμευσης προσθέτουν επιπλέον από 300 έως 1.000 δολάρια και τα συστήματα κάμερας παρμπρίζ κοστίζουν από 900 έως 1.200 δολάρια.

Διάβασε επίσης

Η επισκευή των παρμπρίζ των σημερινών αυτοκινήτων είναι περίπλοκη και ακριβή λόγω της προηγμένης τεχνολογίας

Ένα άλλο εντυπωσιακό στατιστικό στην αναφορά προέρχεται από τους πλαϊνούς καθρέφτες που φέρουν συστήματα surround-view και ειδοποίησης τυφλού σημείου.

Αυτοί περιλαμβάνουν αισθητήρες ή/και κάμερες, που αν σπάσουν κοστίζουν από 740 και 1.600 δολάρια. Σύμφωνα με το AAA, αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει το 70,8% του κόστους για μια απλή αντικατάσταση ενός καθρέφτη.

Διάβασε ακόμη

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού θα σώσουν 250.000 ζωές στις ΗΠΑ έως το 2050

ΠηγήAAA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...