Η Kia Καναδά δεν παραδίδει αυτοκίνητα για να μην φαίνεται πολύ επιτυχημένη

Σχετικά άρθρα

Δημοσίευμα του CBC News αναφέρει πως η Kia Καναδά χειραγωγεί σκόπιμα τις πωλήσεις για να λάβει του χρόνου μεγαλύτερο budget για μάρκετινγκ από τα κεντρικά της Kia στη Νότια Κορέα.

Το δημοσίευ0μα αναφέρει πως παρότι η Kia Καναδά έχει διαθέσιμα τα αυτοκίνητα που παρήγγειλαν πελάτες της, αυτά παραμένουν στις εγκαταστάσεις της μέχρι να αλλάξει ο χρόνος και να μπει το 2024, έτσι ώστε να μην φαίνεται πολύ επιτυχημένη στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Νότια Κορέα.

Το CBC News επικαλείται πως η είδηση προέρχεται από μια βιντεοκλήση που έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου μεταξύ του Vince Capicotto, περιφερειακού διευθυντή της Kia Καναδά και πολλών εκπροσώπων αντιπροσωπειών της. Το CBC News έλαβε πλάνα από την κλήση, στην οποία ο διευθυντής λέει:

Με την παγκόσμια επιβράδυνση, η Kia Καναδά θέλει να ελέγξει την απόδοση χονδρικής και λιανικής το 2023 για να μην παρουσιάσει υψηλή υπερ-επίδοση.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με την υπερβολική απόδοση, τα κεντρικά γραφεία της Kia να μην παρέχουν στην Kia Καναδά πόρους που είναι απαραίτητοι στον προϋπολογισμό μας για το 2024 για να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά, εάν υπερβούμε τις επιδόσεις για το υπόλοιπο του 2023 με πολύ υψηλό ρυθμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χαμηλότερες ετήσιες πωλήσεις θα βοηθήσουν την Kia Καναδά να εξασφαλίσει καλύτερο προϋπολογισμό για μάρκετινγκ από το παγκόσμιο γραφείο για το 2024.

Φέτος η Kia τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά στον Καναδά και ήδη από τα τέλη του Νοέμβρη έχει σημειώσει νέο ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων, με 79.199 παραδόσεις. Σύμφωνα με τον Capicotto, η Kia Καναδά έχει ήδη πιάσει τον στόχο πωλήσεων για το 2023, έχοντας πουλήσει 84.000 αυτοκίνητα και αν το νούμερο μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, τα κεντρικά γραφεία ενδέχεται να περικόψουν το ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες μάρκετινγκ και διαφήμισης το 2024.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής της Kia Καναδά είναι οι οι πελάτες που παρήγγειλαν ένα αυτοκίνητο να περιμένουν πολλές περισσότερες εβδομάδες μέχρι να το παραλάβουν, παρότι τα αυτοκίνητά τους βρίσκονται ήδη στον Καναδά. Η απόφαση φέρεται να έλαβε χώρα στα μέσα Νοεμβρίου, που σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση έξι εβδομάδων για ορισμένους πελάτες.

Η κίνηση θα μπορούσε επίσης να έχει οικονομικό αντίκτυπο στους αντιπροσώπους και το προσωπικό πωλήσεων, πολλοί από τους οποίους βασίζονται σε προμήθειες. Δεδομένου ότι οι παραγγελίες και οι καταθέσεις προκαταβολών δεν μεταφράζονται σε πωλήσεις, οι προμήθειες των υπαλλήλων, συνήθως, δεν δίδονται μέχρι να υπογραφούν τα έγγραφα και να παραδοθεί το αυτοκίνητο.

Η Kia Καναδά δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση, ενώ σιγή ιχθύος κρατά και το παγκόσμιο τμήμα δημοσίων σχέσεων της Kia.

ΠηγήCBC News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...