Ron Dennis, ο Sir. Χρίστηκε ιππότης ο πρώην ισχυρός άνδρας της McLaren

Σχετικά άρθρα

Κάθε χρόνο, η Βρετανική Βασιλική Οικογένεια τιμά τα άτομα που έχουν συνεισφέρει στη κοινωνία μέσω των δραστηριοτήτων τους και φέτος υπάρχουν δύο εξέχοντες εκπρόσωποι από τον κόσμο της Formula 1 που συγκαταλέγονται στους τυχερούς των οποίων αναγνωρίστηκαν οι πράξεις τους.

Ο Ron Dennis, ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί όσο κανένας άλλος με την McLaren, χρίστηκε ιππότης για την προσφορά και τις υπηρεσίες του στη βιομηχανία και στη φιλανθρωπία, μέσω της τρέχουσας εργασίας του ως πρόεδρος του Podium Analytics και του Tommy’s Campaign. Η τελετή έγινε από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο κάστρο του Γουίνδσορ στην Αγγλία.

Ο 76χρονος σήμερα Dennis, που εργάστηκε στη McLaren για 37 χρόνια, είναι επίσης ιδρυτής του προγράμματος Dreamchasing που στοχεύει στη μείωση της φτώχειας σε όλο τον κόσμο.

Από τότε που άφησε τη McLaren το 2017, ο Dennis έχει απομακρυνθεί εντελώς από τη συμμετοχή του στην F1 για να επικεντρωθεί σε άλλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, στα οποία περιλαμβάνεται η εργασία για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις σχετικές ειδήσεις, ο Christian Horner, το αφεντικό και διευθύνων σύμβουλος της Red Bull Racing, βραβεύτηκε με τον τίτλο του CBE (Commander of the British Empire – Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) για τις υπηρεσίες του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Horner βρίσκεται στο τιμόνι της F1 της Red Bull από το ντεμπούτο της το 2005, οδηγώντας την ομάδα μέχρι στιγμής σε 113 νίκες, σε 264 βάθρα, σε 6 πρωταθλήματα κατασκευαστών και σε 7 τίτλους οδηγών.

Το 2013 είχε βραβευτεί ως Αξιωματικός της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, μετά τα τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών που κατέκτησε η Red Bull την περίοδο 2010-2013.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...