Η Chery θέλει εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

H Chery Automobile έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της να εισέλθει στην αγορά της Ευρώπης με τρεις θυγατρικές της, τις Omoda, Jaecoo και Exlantix, και τώρα η κινέζικη εταιρία δηλώνει ότι εξετάζει να κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια, ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα δεύτερο στην ηπειρωτική Ευρώπη, που θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Victor Zhang, δήλωσε πρόσφατα ότι η Chery θα ήθελε να μιμηθεί την επιτυχία της Hyundai και της Kia, οι οποίες ήταν σχεδόν άγνωστες στην Ευρώπη πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά τώρα απολαμβάνουν ένα μερίδιο σχεδόν 10% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ήπειρο μας και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά τις όποιες ανησυχίες προκάλεσε η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την Chery, η οποία πιστεύει ότι το μέγεθος της αγοράς είναι αρκετά μεγάλο ώστε να δικαιολογεί ένα ξεχωριστό εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα κατασκευάζει τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα για τις αγορές της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, και ενδεχομένως να στέλνει αυτοκίνητα στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το δεύτερο εργοστάσιο στην ηπειρωτική Ευρώπη θα κατασκευάζει τα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Η αρχή για την απόβαση της Chery στην Ευρώπη θα γίνει με την Omoda, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του Omoda 5 στην Ισπανία, ενώ εντός του 2024 θα πωλείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Απρίλιο του 2024 θα μπει και στην αγορά της Γερμανίας.

Η τιμή του Omoda 5 θα ξεκινά περίπου από τις 30.000 ευρώ, με την Exlantix να πουλά μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα από τις αρχές του 2025. Μέχρι το τέλος του 2025, η Chery θα προσφέρει τρία SUV μοντέλα για κάθε μάρκα της, με ένα μείγμα πλήρως ηλεκτρικών, υβριδικών και αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έτσι ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες κάθε αγοράς της Ευρώπης.

Η Chery επίσης θα φέρει στην Ευρώπη τα μοντέλα της premium μάρκας Exeed και αρχικά θα τα πουλά σε 9 χώρες. Παράλληλα, η Chery εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ενός υπάρχοντος εργοστασίου συναρμολόγησης ή την δημιουργία ενός νέου στην Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στην τοπική παραγωγή. Η απόφαση γι’αυτό θα παρθεί εντός του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...