Άλλες 3 κινέζικες εταιρίες έρχονται στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Μέχρι το τέλος του 2025 η κινέζικη Chery Automobile θα φέρει στην αγορά της Ευρώπης τρεις θυγατρικές της, τις Omoda, Jaecoo και Exlantix. Η αρχή θα γίνει με την Omoda, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του Omoda 5 μέχρι τα τέλη του έτους στην Ισπανία, ενώ από τις αρχές του 2024 θα πωλείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Απρίλιο του 2024 θα μπει και στην αγορά της Γερμανίας.

Η τιμή του Omoda 5 θα ξεκινά περίπου από τις 30.000 ευρώ, με την Exlantix να πουλά μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα από τις αρχές του 2025. Μέχρι το τέλος του 2025, η Chery θα προσφέρει τρία SUV μοντέλα για κάθε μάρκα της, με ένα μείγμα πλήρως ηλεκτρικών, υβριδικών και αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έτσι ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες κάθε αγοράς της Ευρώπης.

Η Chery επίσης θα φέρει στην Ευρώπη τα μοντέλα της premium μάρκας Exeed και αρχικά θα τα πουλά σε 9 χώρες. Παράλληλα, η Chery εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ενός υπάρχοντος εργοστασίου συναρμολόγησης ή την δημιουργία ενός νέου στην Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στην τοπική παραγωγή. Η απόφαση γι’αυτό θα παρθεί εντός του 2024.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...