Ιταλία: Το 2023, η δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Lancia Ypsilon

Σχετικά άρθρα

Τι και αν βρίσκεται στην αγορά από το 2011, η Ypsilon αποδεικνύεται “απέθαντη” για την ιταλική αγορά, στη μοναδική που είναι εμπορικά διαθέσιμη, και συνεχίζει να κυριαρχεί, σημειώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ για τη Lancia.

Πιο συγκεκριμένα, με 44.743 πωλήσεις το περασμένο έτος, η τρίτη γενιά του supermini μοντέλου της Lancia ήταν το τρίτο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιταλική αγορά, το δεύτερο μοντέλο της Stellantis με τις περισσότερες πωλήσεις, ενώ πέτυχε το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στο Β-segment στην ιστορία του, αγγίζοντας το 14,9%.

Οι πωλήσεις της Ypsilon σημείωσαν αύξηση 9% έναντι του 2022, ενώ εντός της κατηγορίας Β ήταν το υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις -με 39.683 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 46,9%, σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα που πωλήθηκαν. Εν τω μεταξύ, με 4.982 μονάδες και μερίδιο αγοράς 9,7%, η έκδοση EcoChic LPG είναι το τρίτο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία B με κινητήρα LPG.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...