WRC: Tέσσερα Toyota GR Yaris Rally2 στο Μόντε Κάρλο

Σχετικά άρθρα

Η Toyota Gazoo Racing (TGR) ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο GR Yaris Rally2 πήρε την απαιτούμενη έγκριση τύπου από τη FIA, ώστε να συμμετάσχει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally.

Ταυτόχρονα, η ιαπωνική ομάδα έκανε γνωστό ότι τέσσερα αγωνιστικά του GR Yaris Rally2 θα περάσουν τη ράμπα της εκκίνησης του πρώτου αγώνα του 2024 στο WRC, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο που ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος στις 25 Ιανουαρίου.

Το αγωνιστικό GR Yaris Rally2 έκανε το ντεμπούτο του στο Ράλι Ιαπωνίας το 2022 και έκτοτε έχει επιδοθεί σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξής, με περισσότερα από 15.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Μηχανικά, το GR Yaris Rally2 έχει κάτω από το καπό του έναν 3κύλινδρο κινητήρα της Toyota, χωρητικότητας 1.618,2 κ.εκ., και διαθέτει περιοριστικό στόμιο στην εισαγωγή 32 χλστ., σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο, και η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, ενώ διαθέτει δίσκους 300 χλστ. για τους χωμάτινους αγώνες και 355 και 300 χλστ. για τους ασφάλτινους. Τέλος, το βάρος του -μαζί με τη ρεζέρβα- είναι στα 1.230 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...