Με τεχνητή νοημοσύνη το Android Auto για να μειωθεί η απόσπαση της προσοχής του οδηγού

Σχετικά άρθρα

Η Google θέλει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στο Android Auto, προκειμένου να μειώσει τον χρόνο που αφιερώνουν οι οδηγοί κοιτάζοντας τις οθόνες των αυτοκινήτων. Με αυτόν τον τρόπο, η αμερικάνικη εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διευκόλυνση της ζωής, της αύξησης της ασφάλειας, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή των οδηγών όταν βρίσκονται στο δρόμο.

Η νέα λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, με την κυριότερη προσθήκη να είναι η δυνατότητα σύνοψης μεγάλων μηνυμάτων ή συνομιλιών (ώστε να μπορείς να ακούς μια συντομότερη έκδοση εν κινήσει) και στη συνέχεια το σύστημα να προτείνει απαντήσεις για σένα.

Για παράδειγμα, εάν ένας φίλος σου σου στέλνει κάτι μέσω του WhatsApp ενώ οδηγείς, και ρωτά τι ώρα θα φτάσεις στον προορισμό, το Android Auto θα μπορεί να του απαντήσει την εκτιμώμενη ώρα άφιξης με βάση τη διαδρομή σου στους Χάρτες της Google.

Θα μπορείς επίσης να πλοηγηθείς γρήγορα σε κοινόχρηστες τοποθεσίες με ένα μόνο πάτημα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις τη συγκεκριμένη τοποθεσία στους Χάρτες της Google.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι το αναβαθμισμένο Android Auto θα αντικατοπτρίζει καλύτερα τη σχεδίαση του τηλεφώνου σου, μεταφέροντας το στυλ των εικονιδίων και την ταπετσαρία στην οθόνη του ταμπλό του αυτοκινήτου σου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...