Νέο infotainment από τις Ford και Lincoln

Σχετικά άρθρα

Η Ford και η Lincoln παρουσίασαν το νέο τους σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τα αυτοκίνητά τους. Το Digital Experience όπως το ονομάζουν, βασίζεται στο Android και διαθέτει ενσωματωμένους τους Χάρτες της Google, τον Βοηθό Google και το Google Play, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών.

Υποστηρίζει φυσικά Android Auto και Apple CarPlay, με τον χρήση να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρεις φωνητικούς βοηθούς: Google Assistant, Apple Siri και Amazon Alexa.

Το σύστημα έχει υπερπενταπλάσια επεξεργαστική ισχύ από τα τρέχοντα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των Ford και Lincoln. Έχει επίσης σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερη μνήμη RAM, 8 φορές μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης, με την κάρτα γραφικών να έχει 14 φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ.

Η Ford λέει πως αυτά τα χαρακτηριστικά θα επιτρέψουν στο σύστημα να τρέχει εφαρμογές και υπηρεσίες στο μέλλον, αφού υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις.

Η Ford υποστηρίζει πως το Digital Experience συμβάλλει στη μείωση της απόσπασης της προσοχής του οδηγού, επιτρέποντας σε αυτόν να τοποθετεί τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο κοντά στο οπτικό του πεδίο.

Τα Media, o καιρός, η κατανάλωση καυσίμου και άλλες πληροφορίες μπορούν να τοποθετηθούν σε γραφικά στοιχεία στη δεξιά πλευρά της οθόνης για να παρέχουν γρήγορες πληροφορίες και οι κάτοχοι μπορούν να ρυθμίσουν προφίλ για να αποθηκεύουν διαφορετικές διαμορφώσεις για προγράμματα οδήγησης.

Το σύστημα υποστηρίζει αρκετά προφίλ, έτσι ώστε ο κάθε οδηγός να έχει το δικό του προφίλ που θα φορτώνει τις εφαρμογές, τις επαφές, τους αγαπημένους προορισμούς, καθώς και τις ρυθμίσεις των θέσεων των καθισμάτων, του τιμονιού και των καθρεπτών.

Το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Digital Experience είναι το νέο Lincoln Nautilus που διαθέτει κεντρική οθόνη 11,1 ιντσών καθώς και πανοραμική οθόνη 48 ιντσών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...