Stellantis: Οι μειώσεις τιμών των ηλεκτρικών θα οδηγήσουν σε λουτρό αίματος και σε εξαγορές

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis πρέπει να αποφύγει να παρασυρθεί από τον “πόλεμο τιμών” στα ηλεκτρικά της μοντέλα, που θα κατέστρεφε την κερδοφορία και θα μπορούσε να οδηγήσει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποτελέσουν στόχους εξαγοράς, δήλωσε ο CEO της Carlos Tavares, συμπληρώνοντας πως η εταιρία του, η οποία είναι μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του κλάδου, προστατεύεται συγκριτικά από μια πτωτική τάση στις τιμές που θα μπορούσε να βάλει ορισμένους αντιπάλους σε “μπελάδες” με διευρυνόμενες απώλειες.

Εάν πάτε και μειώσετε τις τιμές αδιαφορώντας την πραγματικότητα του κόστους σας, θα έχετε μια κούρσα προς τα κάτω που τελικά θα οδηγήσει σε ένα λουτρό αίματος [στον κλάδο]. Προσπαθώ να αποφύγω έναν αγώνα δρόμου προς τα κάτω.

Γνωρίζω μια εταιρεία που έχει προχωρήσει σε βίαιες περικοπές τιμών και η κερδοφορία της έχει καταρρεύσει βίαια. Όταν κάνεις κάτι τέτοιο, “πηδάς” σε έναν κόκκινο ωκεανό και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στο μέλλον,

είπε ο Tavares, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τη περασμένη εβδομάδα η Tesla προχώρησε σε μια ακόμη σημαντική μείωση των τιμών, του Model Y, με το αυτοκίνητο να είναι φθηνότερο κατά 4.250 ευρώ στην Ελλάδα.

Ο Tavares μίλησε και για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα λέγοντας πως:

Το ταξίδι θα είναι μεγαλύτερο, αυτό είναι αλήθεια, αφού τα πλοία ταξιδεύουν γύρω από την Αφρική. Μπορεί να έχει αντίκτυπο στο κόστος, επομένως μπορεί να υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με το κόστος και πώς πρέπει να το μετριάζουμε. Αλλά σε αυτό το στάδιο, εγώ δεν βλέπω κανένα άλλο αντίκτυπο πέρα ​​από αυτό.

Φυσικά, ορισμένοι από τους ανταγωνιστές μας μπορεί να είχαν κάποια προβλήματα με αυτό. Δεν είναι η περίπτωσή μας. Μέχρι στιγμής, είμαστε εντάξει. Τα πράγματα πάνε καλά.

Η Tesla και η Volvo ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις αυτές προκαλούν καθυστερήσεις στα εργοστάσια τους σε Γερμανία και Βέλγιο αντίστοιχα, με την Stellantis να έχει δηλώσει προηγουμένως πως βασίζεται στις αεροπορικές μεταφορές για να αντιμετωπίσει τις προσωρινές διακοπές.

Ο Tavares είπε επίσης ότι η διαταραχή της Ερυθράς Θάλασσας δεν θα αλλάξει τις στρατηγικές προμήθειας της Stellantis, καθώς οι προμήθειες από την Άπω Ανατολή είναι το κλειδί για την οικονομική προσιτότητα των αυτοκινήτων της.

Οι δυτικοί καταναλωτές θέλουν προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Οτιδήποτε μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή θα είναι ακριβώς στο σημείο αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε.

Διάβασε ακόμη

Renault και Stellantis θέλουν να μειώσουν το κόστος των ηλεκτρικών για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα