Elon Musk: Aν δεν μπουν εμπορικοί φραγμοί οι κινεζικές εταιρείες θα “διαλύσουν” τον ανταγωνισμό

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk δήλωσε πως οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα “διαλύσουν” τους παγκόσμιους αντιπάλους εάν δεν μπουν συνοριακοί φραγμοί. Ο Musk συμπλήρωσε πως οι κινεζικές ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρουν σημαντική επιτυχία εκτός Κίνας:

Οι κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων είναι οι πιο ανταγωνιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο. Έτσι, πιστεύω ότι θα έχουν σημαντική επιτυχία εκτός Κίνας, ανάλογα με το είδος των δασμών ή των εμπορικών φραγμών που θα τεθούν.

Ειλικρινά, νομίζω, εάν δεν τεθούν εμπορικοί φραγμοί, θα διαλύσουν λίγο πολύ τις περισσότερες άλλες εταιρείες στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά καλές.

Η Κομισιόν διερευνά επί του παρόντος τις επιδοτήσεις που δίνονται σε κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε πέρυσι και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο υψηλότερων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, τη στιγμή που αυτά επεκτείνονται επιθετικά στην Ευρώπη.

Η BYD, η οποία πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα με μπαταρία από την Tesla το τέταρτο τρίμηνο, έχει επεκτείνει τις πωλήσεις της σε αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Κινεζικές startups, συμπεριλαμβανομένων των Nio και Xpeng, έχουν επίσης κυκλοφορήσει τα αυτοκίνητά τους στην Ευρώπη.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης πέρυσι. Εκείνη την εποχή, οι αναλυτές είπαν ότι αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόκληση για τις παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk κάνει αντίστοιχες δηλώσεις για τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Πέρυσι, είχε χαρακτηρίσει ξανά τις κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως “τις πιο ανταγωνιστικές του κόσμου” και είχε πει ότι είναι πιθανό να συγκαταλέγονται στις κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο.

Αν είναι να μαντέψω, πιθανώς κάποια εταιρεία από την Κίνα είναι η πιο πιθανό να είναι δεύτερη μετά την Tesla.

Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός φθηνότερου, μαζικής αγοράς compact crossover αυτοκινήτου στα μέσα του 2025 για να ανταγωνιστεί με φθηνούς ανταγωνιστές, με τον Musk να επιβεβαιώνει πως η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου επόμενης γενιάς αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Παράλληλα, οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που είναι ικανοί να ελέγχουν το κόστος με μια σταθερή αλυσίδα εφοδιασμού, προχωρούν γρήγορα. Με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Κίνα, πολλοί εργάζονται τώρα για να επεκτείνουν γρήγορα το ξένο αποτύπωμά τους μετά από χρόνια κρατικών επιδοτήσεων που βοήθησαν στην ενίσχυση των εγχώριων πωλήσεων.

Ο Musk δήλωσε πως η Tesla “δεν υπάρχει καμία προφανής ευκαιρία” να συνεργαστεί με Κινέζους αλλά είναι ανοιχτή να τους δώσει πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισής της και να αδειοδοτήσει άλλες τεχνολογίες, όπως το Autopilot.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...