Η Polestar περικόπτει 450 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η Polestar σχεδιάζει να περικόψει 450 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, περίπου το 15% του εργατικού της δυναμικού, εν μέσω “προκλητικών συνθηκών της αγοράς”. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρία που προειδοποίησε πως η αναμενόμενη ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αργή λόγω της μειωμένης ζήτησης, των μεγάλων περικοπών τιμών, των χαμηλότερων επιδοτήσεων και των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τον Νοέμβριο του 2023 η Polestar περιόρισε τις προβλέψεις της, περιγράφοντας ένα αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο, με στόχο να εξισορροπηθεί η ταμειακή της ροή το 2025 και να μειωθεί η εξάρτησή της από εξωτερική χρηματοδότηση από τους βασικούς ιδιοκτήτες της, την Volvo και την Geely. Η Polestar πρέπει να καλύψει ένα χρηματοδοτικό κενό 1,3 δισ. δολαρίων μέχρι το 2025.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πουλά επί του παρόντος το Polestar 2, και μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις των Polestar 3 και Polestar 4.

Ως μέρος αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου πρέπει να προσαρμόσουμε το μέγεθος της επιχείρησής και της δραστηριότητές μας. Αυτό συνεπάγεται μείωση των εξωτερικών δαπανών και, δυστυχώς, και του αριθμού των εργαζομένων μας,

δήλωσε εκπρόσωπος της Polestar που έχει ανακοινώνει πως θα διπλασιάσει τη μείωση του κόστους για να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους, στη προσπάθεια της να γίνει κερδοφόρα.

Η εταιρία δεν έπιασε τον αναθεωρημένο στόχο παραδόσεων το 2023, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός, η χαμηλή ζήτηση και ο πόλεμος τιμών που ξεκίνησε από την Tesla την επηρέασαν σημαντικά. Ήθελε να παραδώσει 80.000 αυτοκίνητα πέρυσι, αλλά τελικά παρέδωσε 54.600 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...