Το νέο Honda CR-V ήρθε στην Ελλάδα [Τιμές]

Σχετικά άρθρα

Η έκτη γενιά του Honda CR-V, του παγκόσμιου best seller μοντέλου της εταιρείας, κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά, με τη λιανική τιμή των εκδόσεων να ξεκινούν από 54.400 ευρώ.

Αναλυτικά

Έκδοση Τιμή
Elegance 2WD 54.400 ευρώ
Elegance 4WD 57.900 ευρώ
Advance 4WD 63.700 ευρώ
Advance Tech 2WD PHEV 67.900 ευρώ

Το δημοφιλές D-SUV θα διατίθεται με την επιλογή είτε ενός αυτοφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος κίνησης (e:HEV) είτε, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda, ενός plug-in υβριδικού συστήματος (e:PHEV).

Και οι δύο εκδόσεις βασίζονται στον ίδιο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,0 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί για τη χρήση του στο SUV.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα υψηλής πίεσης σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου πολλαπλών σταδίων, ενώ ένας αποδοτικός καταλύτης που ενεργοποιείται από χαμηλή θερμοκρασία προάγει την περιβαλλοντική απόδοση.

Πιο συγκεκριμένα, στο CR-V e:HEV ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο ελαφρύ, αυτόματο σύστημα μετάδοσης δύο ηλεκτροκινητήρων. Στην έκδοση αυτή, ο ηλεκτροκινητήρας και η γεννήτρια εδράζονται σε ξεχωριστό άξονα, με την ισχύ του συνόλου να ανακοινώνεται στα 184 άλογα και η ροπή του φτάνει τα 335 Nm.

Για την επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 9 δευτερόλεπτα για τα δικίνητα μοντέλα και 9,4 δευτερόλεπτα για τις τετρακίνητες εκδόσεις. Η τελική ταχύτητα είναι 194 χλμ/ώρα για τις 2WD εκδόσεις και 187 χλμ/ώρα για τα AWDμοντέλα.

Παρά την αυξημένη ισχύ, το σύστημα e:HEV προσφέρει επίσης αυξημένα επίπεδα αποδοτικότητας και μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 είναι 134 γρ/ χλμ. και η κατανάλωση 5,9 λίτρα/100 χλμ. για τα 2WD μοντέλα, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τις AWD εκδόσεις είναι 151 γρ/χλμ και 6,7 λίτρα/100 χλμ.

Συνεχίζοντας, το plug-in υβριδικό σύστημα είναι βασισμένο στο σύστημα e:HEV της Honda, αλλά διαθέτει μια σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία 17,7 kWh (1,06 kWh το CR-V e:HEV) και έναν ελαφρύ, υψηλής απόδοσης ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα. Η Honda αναφέρει ότι το CR-V e:PHEV μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 82 χλμ.

Με την αυξημένη ηλεκτρική υποβοήθηση που προσφέρει το plug-in υβριδικό σύστημα, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 18 γρ/χλμ. και η κατανάλωση 0,8 λίτρα/100 χλμ. με πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία. Όταν η μπαταρία αδειάσει τελείως, οι τιμές αυτές θα επηρεαστούν οριακά, καθώς το όχημα μετατρέπεται σε αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, προσφέροντας επιδόσεις εφάμιλλες της έκδοσης 2WD e:HEV.

Χάρη στην έξυπνη διάταξη των ηλεκτρικών εξαρτημάτων και την υποδαπέδια τοποθέτηση της μπαταρίας, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του CR-V e:PHEV είναι 635 λίτρα, όταν αυτή του CR-V e:HEV στα 596 λίτρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...