Η Lancia αποκάλυψε τη νέα Ypsilon

Σχετικά άρθρα

Μετά από αρκετό teasing και διαρροές, η πολυαναμενόμενη αναγέννηση της παραμελημένης Lancia επιτέλους ξεκίνησε, παρουσιάζοντας σήμερα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της. Ο λόγος για τη νέα Ypsilon, με την ιταλική εταιρία να κάνει σήμερα μια προεπισκόπηση του νέου της μοντέλου, ενόψει του επίσημου ντεμπούτου του που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Η Lancia παρουσίασε τη νέα Ypsilon στην ειδική έκδοση Edizione Limitata Cassina και αφορά αποκλειστικά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του. Η παραγωγή της εν λόγω έκδοσης θα περιοριστεί σε μόλις 1.906 αυτοκίνητα, προς τιμήν του έτους ίδρυσης της μάρκας.

Η Lancia δεν αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές της νέας Ypsilon, εστιάζοντας αντ’ αυτού στην εξωτερική και εσωτερική του σχεδίαση. Ο μόνος επίσημος αριθμός που παρέχεται είναι η αυτονομία της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του μοντέλου, που αυτή θα είναι έως 403 χλμ. με μια φόρτιση, στον κύκλο WLTP.

Ωστόσο, αναμένεται να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα, που θα αποδίδει 156 άλογα και θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 51 kWh.

Στο εσωτερικό του φέρει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), το οποίο περιγράφεται ως μια διαισθητική και αβίαστη τεχνολογία για ευκολότερη ζωή εντός του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει η Lancia, το S.A.L.A. έχει στόχο την απλοποίηση της ψηφιακής εμπειρίας και σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το περιβάλλον του αυτοκινήτου, απλά αγγίζοντας ένα κουμπί ή με τη φωνή σου, αλλάζοντας τις λειτουργίες του ήχου, του κλιματισμού και του φωτισμού.

Αυτό λειτουργεί σε ένα πλήρως προσαρμόσιμο σύστημα που βασίζεται σε widgets. Διαθέτει δύο οθόνες, με την αρχική σελίδα να λειτουργεί ως κεντρικός πίνακας ελέγχου για τον ήχο, τον κλιματισμό και τον φωτισμό, επιτρέποντας την εξατομίκευση της ατμόσφαιρας του αυτοκινήτου.

Αισθητικά, η νέα Ypsilon είναι το πρώτο μοντέλο της νέας στιλιστικής γλώσσας της Lancia και ενσωματώνει τη φωτιζόμενη έκδοση της μάσκας “calice” και τα στρογγυλά πίσω φώτα εμπνευσμένα από την εμβληματική Lancia Stratos. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα είδαμε στο πρωτότυπο Pu+Ra HPE, και θα είναι κοινά σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου της νέας Gamma (SUV) και της Delta (hatchback).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...