Ολοκληρώνεται η παραγωγή του Nissan Leaf στην Αγγλία

Σχετικά άρθρα

Η Nissan ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης γενιάς του Leaf στο εργοστάσιο της στο Σάντερλαντ της Αγγλίας το 2013, τρία χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα της δεύτερης -τρέχουσας- γενιάς του μοντέλου βγήκαν από το εν λόγω εργοστάσιο το 2017.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία, η ιαπωνική εταιρία θα τερματίσει την παραγωγή του Leaf στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ αυτήν την εβδομάδα, καθώς ετοιμάζεται για την παραγωγή τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων εκεί.

Ο αντικαταστάτης του Leaf θα είναι ένα ηλεκτρικό crossover, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στο έτος, ενώ η έναρξη της παραγωγής του θα γίνει το 2026. Τα άλλα δύο αυτοκίνητα θα είναι οι ηλεκτρικοί αντικαταστάτες του Qashqai και του Juke.

Ένας εκπρόσωπος της Nissan τόνισε ότι ανάλογα με το απόθεμα της κάθε χώρας, οι παραγγελίες του Leaf θα μείνουν ανοιχτές μέχρι να εξαντληθεί όλη η παραγωγή, που εκτιμάται ότι θα γίνει στα τέλη του 2024.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...