Οι δικηγόροι που ακύρωσαν την αποζημίωση ύψους 55,8 δισ, δολαρίων του Musk ως υπερβολική θέλουν αμοιβή 6 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Οι δικηγόροι που ακύρωσαν την συμφωνία αμοιβής των 55,8 δισ. δολαρίων του Elon Musk ως υπερβολική, ζήτησαν νομική αμοιβή ρεκόρ 6 δισ. δολαρίων, καταβλητέα υπό τη μορφή μετοχών της Tesla.

Αναγνωρίζουμε ότι η ζητούμενη αμοιβή είναι άνευ προηγουμένου, όσον αφορά το απόλυτο μέγεθος της,

ανέφεραν τα τρία δικηγορικά γραφεία σε κατάθεση τους σε δικαστήριο της πολιτείας του Ντέλαγουερ. Σύμφωνα με όσα αξιώνουν τα δικηγορικά γραφεία, η αμοιβή αντιστοιχεί σε ωριαία αμοιβή 288.888 δολαρίων.

Ο Musk χαρακτήρισε το αίτημα τους ως “εγκληματικό”, αναρτώντας στο X ότι:

Οι δικηγόροι που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να βλάψουν την Tesla θέλουν 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Tesla θα πληρώσει τους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν τον Richard Tornetta, έναν μέτοχο που μήνυσε τον Musk το 2018 για το πακέτο αποδοχών του, ένα αίτημα το οποίο δικαστής του Ντέλαγουερ απέρριψε τον Ιανουάριο.

Διάβασε ακόμη

Πως ένας ντράμερ της heavy metal κόστισε στον Elon Musk 55,8 δισ. δολάρια

Ουσιαστικά, η Tesla καλείται να πληρώσει την αμοιβή, επειδή επωφελήθηκε από την επιστροφή του πακέτου αμοιβής του Musk, το οποίο σύμφωνα με τα δικηγορικά γραφεία θα οδηγήσει στην επιστροφή 266 εκατομμυρίων μετοχών στην Tesla.

Αυτή η δομή έχει το πλεονέκτημα ότι συνδέει την αμοιβή απευθείας με το όφελος που δημιουργείται και αποφεύγει τη λήψη έστω και ενός σεντ από τον ισολογισμό της Tesla για την πληρωμή των (νομικών) αμοιβών,

ανέφεραν οι δικηγόροι, προσθέτοντας ότι η αμοιβή θα εκπίπτει φορολογικά στην Tesla.

Το πακέτο αποδοχών του Musk περιελάμβανε δικαιώματα προαίρεσης μετοχών που του επέτρεπαν να αγοράσει μετοχές της Tesla σε πολύ μειωμένες τιμές, με την απαίτηση να διατηρήσει τις μετοχές για πέντε χρόνια.

Η δικαστής Kathaleen McCormick, η οποία επιβλέπει την υπόθεση και θα αποφασίσει για την αμοιβή των δικηγόρων, χαρακτήρισε την συμφωνία αμοιβής του Musk από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla ως “βαθιά προβληματική”.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...