Πως οι ευροεκλογές και οι αμερικάνικες εκλογές επηρεάζουν τα σχέδια της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo που θα κυκλοφορήσουν το 2027.

Στις ΗΠΑ, μια επιστροφή στον Λευκό Οίκο για τον Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει καθυστέρηση ή πάγωμα των σχεδίων των Πολιτειών να ακολουθήσουν την Καλιφόρνια και να απαγορεύσουν ουσιαστικά τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης από το 2035. Ο Τραμπ θα μπορούσε επίσης να ανακαλέσει τα κίνητρα για τη μείωση του πληθωρισμού που εισήγαγε ο νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και που αφορούν την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, ένα νέο ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να επανεξετάσει το σχέδιο που απαιτεί πωλήσεις αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών από το 2035.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βάλει φρένο στα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo που προορίζονται να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό αποκάλυψε ο CEO της εταιρίας, Jean-Philippe Imparato, που ελπίζει να λανσάρει το 2027 ένα μεγάλο SUV, παρόμοιο με την Ferrari Purosangue που θα απευθύνεται στις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά οι γεωπολιτικές τάσεις και οι τάσεις της αγοράς θα μπορούσαν να ευνοήσουν ένα μικρό hatchback για την αγορά της Ευρώπης.

Το ένστικτό μου θα ζητούσε να δώσουμε στην Alfa Romeo ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο παρόμοιο με τη Ferrari Purosangue, αλλά πρέπει επίσης να παρακολουθήσουμε πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν η γεωπολιτική και οι παγκόσμιες αγορές, επιλέγοντας τελικά ένα μικρό hatchback πιο προσανατολισμένο στην Ευρώπη,

είπε το αφεντικό της ιταλικής εταιρίας, που πρόσθεσε πως το πλάνο προϊόντων της Alfa Romeo έχει μαγώσει μέχρι το 2026. Πριν από το τέλος του έτους θα ληφθεί απόφαση για το εάν το νέο αυτοκίνητο για το 2027 θα είναι το μεγάλο SUV ή το μικρό ηλεκτρικό hatchback, που θα λειτουργήσει ως ο διάδοχος της Giulietta και θα βασίζεται στην STLA Medium πλατφόρμα. Εάν πάρει το ok, τότε αναμένεται στην αγορά το 2028 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Melfi της Ιταλίας.

Όπως είπε ο Imparato, εάν το μοντέλο είναι πετυχημένο και σημειώνει πωλήσεις τότε θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να κυκλοφορήσει και άλλα αυτοκίνητα που θα βασίζονται σε αυτό, με άλλα στυλ αμαξώματος, όπως κουπέ, κάμπριο και διθέσιο roadster.

Ο Imparato πρόσθεσε ότι το μεγάλο SUV, που θα βασίζεται στην STLA Large πλατφόρμα, είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει την Alfa Romeo να πετύχει τον στόχο της να δημιουργήσει το 40% των πωλήσεων εκτός Ευρώπης, από 18% που είναι σήμερα.

Ο Imparato είναι πεπεισμένος ότι οι ανεπτυγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, θα γίνουν τελικά αμιγώς ηλεκτρικές, τονίζοντας ωστόσο πως ο δρόμος για να φτάσουμε εκεί δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος και μπορεί να περιλαμβάνει “προσκρούσεις ή παρακάμψεις”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...