Η νέα Alfa Romeo Giulia θα προσφέρεται και με κινητήρες βενζίνης

Σχετικά άρθρα

To 2026 η Alfa Romeo θα βγάλει στην αγορά τη δεύτερη γενιά της Giulia, η οποία τελικά δεν θα προσφέρεται μόνο ως αμιγώς ηλεκτρική, αφού θα υπάρχουν και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης.

Αυτό αποκάλυψε ο CEO της ιταλικής εταιρίας Jean-Philippe Imparato, που πρόσθεσε πως ήδη η εταιρία έχει ολοκληρώσει την σχεδίαση του αυτοκινήτου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αυτό που σχεδιάσαμε είναι βόμβα. Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε τη σχεδίαση αυτού του αυτοκινήτου χωρίς να είμαστε απόλυτα ερωτευμένοι μαζί του. Και τώρα είμαστε!

Η νέα Giulia θα βασίζεται στην ίδια STLA Large πλατφόρμα που βασίζεται το νέο Dodge Charger, όπως και η νέα Stelvio που θα παρουσιαστεί το 2025. Και τα δύο μοντέλα της Alfa Romeo θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Cassino της Ιταλία.

Η ηλεκτρική Giulia θα προσφέρεται σε εκδόσεις απόδοσης από 350 ίππων, με την Veloce έκδοση να αποδίδει 800 άλογα, ενώ η κορυφαία Quadrifoglio θα παράγει 1.000 άλογα και θα είναι τετρακίνητη, έχοντας 3 κινητήρες.

Η αυτονομία της ηλεκτρικής Giulia θα φτάνει έως τα 700 χλμ, με το αυτοκίνητο να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την Giulia έτσι ώστε να τοποθετηθεί απέναντι από τα BMW i5, Mercedes-Benz EQE και Audi A6 e-tron, δηλαδή θα τοποθετηθεί στην E κατηγορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Imparato, είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να υιοθετήσει μια fastback σιλουέτα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές. Ωστόσο, θα εξακολουθεί να είναι “η Alfa Romeo που όλοι θέλουμε”, σύμφωνα με την Imparato.

Η Alfa Romeo θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης και αυτές να αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου έως το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα