Alfa Romeo: Θα υπάρξει νέα γενιά της Giulia, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Σχετικά άρθρα

Τον Ιούνιο του 2015, η Alfa Romeo παρουσίασε την Giulia, με την κυκλοφορία του μοντέλου να ξεκινά τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, και στα τέλη του τρέχοντος ή στις αρχές του 2023, η ιταλική εταιρία θα κάνει διαθέσιμη την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που θα φέρει μικρές αισθητικές -και όχι μόνο- αλλαγές.

Ωστόσο, παρότι καμία εταιρία δεν κάνει γνωστό τον ακριβή κύκλο ζωής ενός μοντέλου, φαίνεται ότι η Giulia θα βρίσκεται στη γκάμα της Alfa Romeo για τουλάχιστον 3-4 ακόμη χρόνια. Σε πρόσφατη δήλωση του από το εργοστάσιο του Pomigliano, ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει η επόμενη γενιά του μοντέλου, ώστε να ανταγωνίζεται την BMW Σειρά 3, λέγοντας:

Δεν εγκαταλείπουμε τη Giulia. Θα υπάρξει μια μελλοντική Giulia, αλλά θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Εκτός από τη Giulia, o Imparato τόνισε ότι η Tonale έχει πάρει πρακτικά τη θέση της Giulietta στη γκάμα της εταιρίας, διαλύοντας οποιαδήποτε φήμη για την επιστροφή του εν λόγω ονόματος και σχήματος. Αιτιολογώντας αυτό, ο επικεφαλής της Alfa Romeo διευκρίνισε ότι η Giulietta ήταν ένα μοντέλο που απευθύνονταν κατά κύριο λόγο στην ευρωπαϊκή αγορά, και -με την Alfa Romeo να έχει στόχο να επεκταθεί παγκοσμίως- η Tonale ανταποκρίνεται στα σχέδια της.

Η Stellantis ελπίζει ότι η Tonale θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην Alfa Romeo, ώστε η τελευταία να ξεπεράσει το ορόσημο των 100.000 πωλήσεων ετησίως. Τέλος, ο Imparato παραδέχτηκε ότι η Alfa Romeo εξετάζει μερικές one-off δημιουργίες και περιορισμένης παραγωγής, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι αυτά δεν αποτελούν προτεραιότητα. Να θυμίσω ότι η Alfa Romeo θα μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρική εταιρία από το 2027.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...