Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Ferrari θα έχουν μοναδικές “ηχητικές υπογραφές”

Σχετικά άρθρα

Το 2025 η Ferrari θα κυκλοφορήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και ο CEO της Benedetto Vigna δήλωσε πως η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στο στυλ και τις επιδόσεις στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και αυτά δεν θα χάσουν τη “μοναδική” αίσθηση της μάρκας.

Ο Vigna σημείωσε ότι “τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είναι σιωπηλά”, επαναλαμβάνοντας πως η Ferrari εργάζεται σε μοναδικές “ηχητικές υπογραφές” για τα μοντέλα της, αφού γνωρίζει πως ο ήχος των αυτοκινήτων της είναι χαρακτηριστικός και προσφέρει “συναίσθημα και οδηγική απόλαυση”.

Πέρυσι η Ferrari κατοχύρωσε μια πατέντα που ενισχύει τον ήχο που παράγουν οι ηλεκτροκινητήρες, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν μια ακουστική εμπειρία εφάμιλλη με εκείνη που θα είχαν εάν βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο της με κινητήρα βενζίνης. Η πατέντα περιγράφει ένα σύστημα αντίστοιχο με το Fratzonic Chambered της Dodge, με τον Vigna να λέει πέρυσι πως το ηλεκτρικό της μοντέλο θα προσφέρει μια “μοναδική οδηγική εμπειρία”.

Η Ferrari αναμένει πως το 2026 το 60% των πωλήσεων της θα αποτελείται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...