Η Kia αποκάλυψε το νέο K4

Σχετικά άρθρα

H Kia παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του K4, που θα ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, που ανοίγει τις πύλες της στις 27 Μαρτίου.

Το νέο sedan μοντέλο αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει το Forte,το οποίο κυκλοφόρησε το 2018. Πέρα από το νέο όνομα, το οποίο ακολουθεί την ιδέα που χάραξε το K5, ξεχωρίσει από τον προκάτοχό του με μια πιο τολμηρή σχεδίαση.

Εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United της Kia, και συγκεκριμένα τον πυλώνα Power to Progress, η εμφάνιση του K4 συνδυάζει το fastback στυλ και τις χοντρές πίσω κολόνες του Stinger, με καθαρές επιφάνειες αμαξώματος και το εμπρός μέρος του EV9.

Η Kia χαρακτηρίζει τη σχεδιαστική του γλώσσα ως Twist Logic και αυτή η προσέγγιση είναι ξεκάθαρη από τον τρόπο που το φως χτυπά πάνω στα φτερά, αφήνοντας τα κάτω τμήματα στη σκιά.

Ο συνδυασμός του σχήματος του πίσω φτερού, της κολόνας D και της κρυφής χειρολαβής των πίσω θυρών δίνει σε ολόκληρο το αυτοκίνητο την εμφάνιση ενός μακριού, δίθυρου κουπέ, μια εικόνα που ενισχύει το εμπρός μέρος και το καπό του K4.

To εσωτερικό είναι πλήρως ψηφιακό και διαθέτει δύο οθόνες, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως έχουμε δει στα EV6, EV9 και το πρόσφατα ανανεωμένο Sorento. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η ύπαρξη του κλασικού λεβιέ για το αυτόματο κιβώτιο, αντί για έναν περιστροφικό επιλογέα μετάδοσης, όπως συναντάμε στα προαναφερθέντα μοντέλα.

Άλλες παραδοσιακές -και ευπρόσδεκτες- λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τις δύο σειρές των κουμπιών που βρίσκονται πάνω και κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς και ένας περιστροφικός διακόπτης για το χειρισμό της οθόνης.

Η Kia δεν έδωσε πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα, κάτι που αναμένεται να γίνει στα εγκαίνια της έκθεσης της Νέας Υόρκης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...