Κατέρρευσαν οι συζητήσεις της Fisker με την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της

Σχετικά άρθρα

Τα πράγματα για την Fisker γίνονται ακόμη δυσκολότερα, αφού χθες, Δευτέρα 25 Μαρτίου, κατέρρευσαν οι συζητήσεις της με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, που φημολογούνταν πως είναι η Nissan, για μια πιθανή συμφωνία.

Η εταιρία που έχει περιορισμένα μετρητά και που διέκοψε την παραγωγή των αυτοκινήτων της την περασμένη εβδομάδα, είδε να αναστέλλεται η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που σχεδιάζει να διαγράψει τη μετοχή της Fisker λόγω των “ασυνήθιστα χαμηλών επιπέδων τιμών. Αυτή τη στιγμή η τιμή της μετοχής της Fisker είναι στα μόλις 2,9 σεντς του δολαρίου.

Στη προσπάθεια της η Fisker να αποφύγει την χρεοκοπία, είπε ότι θα ζητήσει από τους επενδυτές να ψηφίσουν μια πρόταση για αντίστροφη διάσπαση μετοχών στη συνεδρίαση των μετόχων της στις 24 Απριλίου, καθώς φαίνεται πως θέλει να διατηρήσει τη συμμόρφωση με τους κανόνες εισαγωγής στον Nasdaq. Μια αντίστροφη διάσπαση μετοχών περιλαμβάνει τη συγχώνευση υφιστάμενων μετοχών για τη δημιουργία μικρότερου αριθμού μετοχών με μεγαλύτερη αξία.

Η Fisker δήλωσε επίσης πως δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει έναν όρο κλεισίματος που σχετίζεται με την προσπάθειά της να συγκεντρώσει έως και 150 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας convertible notes – μια μορφή δανείου που χορηγείται σε μία startup, χωρίς να απαιτείται συνήθως άμεσος ορισμός της αποτίμησης της εταιρίας, επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει τους τόκους ύψους 8,4 εκατ. δολαρίων για ορισμένα ομόλογα που λήγουν το 2026.

Η Fisker είπε πως δεν πλήρωσε τους τόκους, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετή ρευστότητα, καθώς ήθελε να χρησιμοποιήσει την περίοδο χάριτος των 30 ημερών για να μιλήσει στους επενδυτές σχετικά με τη διάρθρωση του κεφαλαίου της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η Fisker προετοιμάζεται για πιθανή πτώχευση

Η Fisker προσέλαβε χρηματοοικονομικούς συμβούλους αναδιάρθρωσης από την FTI Consulting και τη δικηγορική εταιρεία Davis Polk, οι οποίοι θα εργαστούν σε μια πιθανή αίτηση...