Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Σχετικά άρθρα

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της αγώνα το 1974. Είναι ένας θρύλος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στον αθλητισμό συνολικά, που άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και από το 2010 έως το 2022, ήταν πρόεδρος της επιτροπής Women in Motorsport της FIA, μιας ομάδας που ιδρύθηκε για να ενθαρρύνει και να διευκολύνει περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στις αρχές της καριέρας της, ήταν τόσο γρήγορη που οι άντρες ανταγωνιστές της αμφισβήτησαν τις νίκες της και ανάγκασαν την FIA να επιθεωρήστε το Alpine A110 της για τυχόν παράνομες τροποποιήσεις, αλλά αποδείχτηκε πως απλώς ήταν πολύ γρήγορη!

Βοήθησε την Audi να κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 1982 και μάλιστα εκείνη την χρονιά, συμμετείχε σε έναν αγώνα μόλις μία ώρα αφότου έμαθε ότι ο πατέρας της είχε αφήσει την τελευταία του πνοή εξαιτίας του καρκίνου. Έκανε επίσης ρεκόρ διαδρομής στο Pikes Peak.

Στο video θα δεις την Mouton να παρακολουθεί τη νίκη της στο rally Ακρόπολις το 1982, μια από τις τρεις νίκες της εκείνης της χρονιάς. Όπως θα δεις να λέει, αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδε τον αγώνα, ενώ μιλά για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα. Ακόμα και στα 72 της χρόνια, θυμάται τον καλό της φίλο Henri Toivonen του οποίου ο τραγικός θάνατος μαζί με τον συνοδηγό του Sergio Cresto είχε ως αποτέλεσμα η FISA να απαγορεύσει τα Group Β αγωνιστικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...