H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Σχετικά άρθρα

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E ως κατασκευαστής από την 11η σεζόν.

Η εμβληματική μάρκα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία έχει περισσότερες από 500 νίκες στο βιογραφικό της, συνεργάζεται με τη Yamaha για να αναπτύξει και να προμηθεύσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης από τη σεζόν 2024/25, που συμπίπτει με την εισαγωγή μιας εξέλιξης του τρέχοντος αγωνιστικού μονοθέσιου GEN3.

Σε δηλώσεις του, ο Mark Preston, διευθυντής motorsport της Lola Cars, είπε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε την είσοδο μας στη Formula E. Για εμάς, αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ευκαιρία να επιστρέψουμε με τη Lola στην πίστα, είναι επίσης μια φανταστική πλατφόρμα για τεχνολογική ανάπτυξη.

Η Lola Cars έχει μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας στο πλαίσιο και την αεροδυναμική σχεδίαση. Αυτό το project θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια μοναδική ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα με επίκεντρο το λογισμικό στον πυρήνα της για να παρέχει τη βάση για τα ευρύτερα σχέδια της Lola για τον καθορισμό του μέλλοντος της τεχνολογίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Heiji Maruyama, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Yamaha, πρόσθεσε:

Η Yamaha επιταχύνει την έρευνα και την ανάπτυξη διαφόρων τεχνολογιών που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα. Ως τεχνικός συνεργάτης, ελπίζουμε να αποκτήσουμε πιο προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας μέσω του υψηλότερου επιπέδου ηλεκτρικών αγώνων στη Formula E.

Μοιραζόμαστε επίσης τη νέα φιλοσοφία της Lola για βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι και νιώθουμε τιμή που συνάπτουμε αυτή τη συνεργασία μαζί τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...