Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φθείρουν γρηγορότερα τα ελαστικά τους

Σχετικά άρθρα

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρατηρούν πως τα ελαστικά τους φθείρονται γρηγορότερα συγκριτικά με τα ελαστικά σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της J.D Power.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός και έχει να κάνει με το γεγονός πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι βαρύτερα και έχουν μεγαλύτερη ροπή από τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η μελέτη δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν παρόμοιες προσδοκίες για τη φθορά των ελαστικών με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το διευρυνόμενο χάσμα ικανοποίησης μεταξύ ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης υπογραμμίζει μια ευκαιρία για τους κατασκευαστές ελαστικών και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εκπαιδεύσουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχετικά με τις διαφορές στην απόδοση.

Επιπλέον, λόγω της κληρονομικής σύγκρουσης της μεγιστοποίησης της εμβέλειας των οχημάτων και της βελτιστοποίησης της φθοράς των ελαστικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές ελαστικών και οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν την πρόκληση χωρίς να θυσιάσουν εντελώς την απόδοση των ελαστικών σε άλλους τομείς, ειδικά καθώς η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει να αυξάνεται,

δήλωσε η Ashley Edgar, ανώτερος διευθυντής συγκριτικής αξιολόγησης και εναλλακτικής κινητικότητας στην J.D Power.

Τα ευρήματα της μελέτης υπογραμμίζουν πως οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με την ανθεκτικότητα των ελαστικών τους. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες συνιστούν την αλλαγή ελαστικών στα ηλεκτρικά τους μοντέλα κάθε 13.500 – 16.000 χλμ, με την GMC να προτείνει στους κατόχους ενός Hummer EV, βάρους 4.103 κιλών και ιπποδύναμης έως 1.014 ίππων (0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3 δευτερόλεπτα), να αλλάζουν τα ελαστικά τους κάθε 12.000 χλμ.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να χρειάζονται μικρότερη συντήρηση από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ειδικοί του χώρου αναφέρουν συγκεκριμένα πως:

Όταν πρόκειται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα ελαστικά είναι η νέα αλλαγή λαδιών.

Η φθορά των ελαστικών οδηγεί σε αυξημένες εκπομπές ρύπων, με τις εκπομπές σωματιδίων που παράγουν τα ελαστικά να μπορούν να οδηγήσουν σε αναπνευστικά προβλήματα, όπως επίσης σε νευρολογικά προβλήματα και σε προβλήματα στα νεφρά. Δεδομένου ότι τα ελαστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φθείρονται γρηγορότερα, σημαίνει πως ρυπαίνουν περισσότερο συγκριτικά με τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η έρευνα ικανοποίησης πελατών για ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της J.D Power αξιολογεί την ικανοποίηση των Αμερικάνων ιδιοκτητών σε τέσσερις τομείς: την άνεση, την φθορά, την πρόσφυση/χειρισμό και την εμφάνιση. Η φετινή μελέτη διεξήχθη μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2023 και σε αυτή συμμετείχαν 31.414 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παραγωγής 2022 και 2023.

Νικήτρια εταιρία στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες αυτοκινήτων (επιβατικά, πολυτελή και σπορ) ήταν η Michelin, με την Falken να κυριαρχεί στη κατηγορία των pickup/φορτηγών.

Διάβασε επίσης

Τα ελαστικά ρυπαίνουν 1.850 φορές περισσότερο από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα