FIA: Αλλαγές στους Sprint αγώνες

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής της Formula 1 για το 2024 πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Formula One Management (FOM) στο Λονδίνο ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Στη συνεδρίαση προήδρευσαν ο διευθυντής μονοθέσιο της FIA, Νικόλας Τομπάζης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali.

Υπό συζήτηση ήταν θέματα όπως η μορφή των Σαββατοκύριακων των Sprint αγώνων που θα τεθούν σε ισχύ από φέτος και έπειτα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των έξι Sprint αγωνιστικών τριήμερων, τα ελεύθερα δοκιμαστικά (FP1) και οι κατατακτήριες για τον sprint αγώνα θα πραγματοποιούνται την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα βλέπουμε πρώτα τον αγώνα Sprint και έπειτα τις κατατακτήριες για το κυριακάτικο Grand Prix. Φυσικά, ο αγώνας της Κυριακής παραμένει αμετάβλητος.

Συνεχίζοντας, συμφωνήθηκε μια πρόταση για αύξηση των power units σε τέσσερα ανά οδηγό για τις σεζόν 2024 και 2025. Ακόμα, η ενεργοποίηση του DRS στον κυριακάτικο αγώνα θα έρχεται σε έναν γύρο, και όχι σε δύο γύρους μετά την έναρξη του ή την επανεκκίνηση μετά από ένα αυτοκίνητο ασφαλείας.

Κλείνοντας, συζητήθηκαν και μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τους κανονισμούς του 2026, κυρίως οικονομικά θέματα και θέματα βιωσιμότητας. Άλλες μικρές ενημερώσεις στους τεχνικούς, αθλητικούς και δημοσιονομικούς κανονισμούς του 2024 εγκρίθηκαν από την επιτροπή.

Διάβασε ακόμα

Formula 1: Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων για το 2024

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...