Η Aston Martin teasάρει το νέο V12 κινητήρα της Vanquish

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin είναι μια μάρκα που έχει σχετικά σύντομη ιστορία όσον αφορά τους δωδεκακύλινδρους κινητήρες. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής κυκλοφόρησε μόλις πριν 25 χρόνια και ήταν η DB7 Vantage το 1999. Από τότε, ο V12 είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός κινητήρας για τη μάρκα. Τόσο για τις εκδόσεις της Vantage, όσο και για τα GT (DB μοντέλα) και τα supercars (One-77, Vulcan).

Ωστόσο, στην εποχή του downsizing και του εξηλεκτρισμού, οι δωδεκακύλινδρες επιλογές σβήνουν σε πολλές μάρκες. Δεν υπάρχει πλέον BMW με V12, όπως ούτε μοντέλο της Audi.

Σήμερα, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του αντικαταστάτη της DBS -που λογικά θα ονομαστεί Vanquish- και θα εφοδιάζεται με έναν καινούριο V12 κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτός αποτελεί τη βιτρίνα της εξαιρετικής μηχανικής ικανότητας της Aston Martin και θα αποδίδει 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Ο νέος V12 κινητήρας είναι αποτέλεσμα ενός πλήρους επανασχεδιασμού, με στόχο τη βελτιστοποίηση και τη καλυτέρευση του, καθώς βελτιώνει κάθε στάδιο της διαδικασίας εσωτερικής καύσης για να επιτύχει πρωτοφανείς επιδόσεις και απόδοση.

Τα κυριότερα σημεία του νέου κινητήρα V12 περιλαμβάνουν το ενισχυμένο μπλοκ κυλίνδρων και ράβδους, τις επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές που ενσωματώνουν τους -με νέο προφίλ- εκκεντροφόρους, καθώς και τους νέους αυλούς εισαγωγής και εξαγωγής.

Τα επανατοποθετημένα μπουζί και τα νέα μπεκ ψεκασμού καυσίμου υψηλότερης ροής προσφέρουν βελτιστοποιημένη καύση για κορυφαίες επιδόσεις και κέρδη απόδοσης στην κατηγορία. Επιπλέον, υπάρχουν νέα turbo υψηλότερης ταχύτητας και μειωμένης αδράνειας, που προσφέρουν αυξημένη απόδοση και απόκριση στο γκάζι.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της βρετανικής εταιρίας, Marek Reichman, δήλωσε ότι ο αντικαταστάτης της DBS θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο και θα φέρει στοιχεία από τα Vantage V12, DBX 707 και DBS 770, όπως carbon μέρη, μεγάλες αεροτομές, τροχούς, φρένα κλπ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin ετοιμάζει την δική της Lamborghini LM002

Θέλοντας να επωφεληθεί την επιτυχία του DBX, η Aston Martin φέρεται να ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα εστιάζει στις εκτός δρόμου διαδρομές. Για...

Η Volkswagen teasάρει νέα έκδοση του Golf GTI

Την 31η Μαΐου, κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Nurburgring, η Volkswagen θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Golf GTI, καθώς φέτος γιορτάζει...

Διέρρευσε η νέα BMW M5

Η BMW βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών εξέλιξης της νέας γενιάς της M5 και με τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να πλησιάζουν η γερμανική...