GR Yaris, GR Corolla, GR 86, Supra και προσεχώς νέα Celica και MR2. Έξι σπορ μοντέλα θα περιλαμβάνει σύντομα η γκάμα της Toyota, με τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Αυστραλίας να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η ιαπωνική εταιρία θα προσφέρει διασκεδαστικά αυτοκίνητα για πολύ, πολύ καιρό ακόμα.
Συγκεκριμένα, ο Sean Hanley είπε:
Δεσμευόμαστε πως οι κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων θα υπάρχουν για πολύ, πολύ καιρό μιας και τα προτιμά ο κόσμος.
Η Toyota θέλει να κάνει το τμήμα Gazoo Racing μια “ενιαία στάση για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου και λάτρη των επιδόσεων“. Για να τονίσει τα πράγματα, το τμήμα GR ερευνά συνθετικά καύσιμα για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα αποτελούν επίσης προτεραιότητα, όπως αποδεικνύεται από το πρωτότυπο FT-Se με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Hanley ανέφερε επίσης για το Yaris M concept που είδαμε τον περασμένο μήνα στο Tokyo Auto Salon:
Θα το αφήσω σε εσάς να κάνετε εικασίες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Το πρωτότυπο είναι ένα κεντρομήχανο GR Yaris που φορά τον νέο 2,0-λιτρο turbo κινητήρα της εταιρίας, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος πίσω από τα μπροστινά καθίσματα.
Η Toyota αναπτύσσει επίσης έναν κινητήρα μεγάλου κυβισμού για το LFR, ένα supercar που αναμένεται να παίρνει κίνηση από έναν V8 4,0 λίτρων twin-turbo. Το LFR θα βγει στην αγορά με τα σήματα της Lexus, ενώ η αγωνιστική GT3 έκδοση θα φορά τα σήματα της Toyota.
Όπως και να έχει, σύμφωνα με τον Hanley:
Το Gazoo Racing θα αφορά τους ήχους, τις μυρωδιές και την αίσθηση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.
