To ΕΜΠ καταλαμβάνει την 7η θέση στο Shell Eco Marathon

Σχετικά άρθρα

Στη Γερμανία έγινε πριν απο λίγες μέρες ο καθιερωμένος θεσμός πλέον Shell Eco Marathon. Η ομάδα του ΕΜΠ (Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου) συμμετέχει σε αυτό το μαραθώνιο από το 2009. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site της ομάδας:

Η φετινή μας συμμετοχή στέφθηκε με επιτυχία καθώς o «Πυρφόρος» κατάφερε να διανύσει 360 χλμ με μια kwh που ισοδυναμεί με 3.492 χλμ με ένα ισοδύναμο λίτρο καυσίμου! Η επίδοση αυτή μας χάρισε την 7η θέση στην κατηγορία μας (Plug-in Prototype) στον εν λόγω διαγωνισμό καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου!! Αναλυτικά οι προσπάθειες μας κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 26/5/2011: 316 km/kwh -> 3065 km/lt
Παρασκευή 27/5/2011: 349 km/kwh -> 3385 km/lt
Σάββατο 28/5/2011: 360km/kwh -> 3492 km/lt

Στον Shell Eco Marathon και στη κατηγορία Urban Concept, η οποία πλησιάζει σε εμφάνιση τα συμβατικά αυτοκίνητα, το πολυτεχνείο Κρήτης κέρδισε με το όχημα του το βραβείο ασφάλειας, και συγχρόνως κατάφερε να διανύσει 430 χλμ με 1 λίτρο καυσίμου.


Φανταστείτε μια μέρα τα αυτοκίνητά μας να έχουν ένα μέρος αυτής της ελάχιστης κατανάλωσης. Η βελτίωση του περιβάλλοντος αλλά και των οικονομικών μας θα ήταν σίγουρα καλύτερη.

Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της ομάδας.

[Πηγή: ntua-sem]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πρόστιμο 20.640 ευρώ σε μοτοσυκλετιστή που πέρασε 12 φανάρια με κόκκινο στη Βουλιαγμένη

Κάθε ρεκόρ παραβατικότητας "έσπασε" 36χρονος ημεδαπός οδηγός μοτοσυκλέτας, ο οποίος παραβίασε 12 φορές τον ερυθρό σηματοδότη, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα προκειμένου...

Αυτόματος εντοπισμός για τα ανασφάλιστα οχήματα και για όσα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Νέο αυτόματο σύστημα εντοπισμού των οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, αλλά και κλιμακωτά πρόστιμα σε όσους δεν πληρώνουν στην ώρα...