Νικήτρια η Team England 1 στο ROC

Σχετικά άρθρα

Team England 1

Η πρώτη μέρα του φετινού Race of Champion ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, οι ομάδες έχουν τη δική τους κόντρα, προτού περάσουμε στη δεύτερη μέρα και την μάχη των οδηγών, αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Φετινή νικήτρια, λοιπόν, είναι Team England 1, αποτελούμενη από τους Andy Priaulx και Jason Plato. Οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Γερμανία και τους Sebastian Vettel και Nico Hulkenberg. Θεωρητικά, η μάχη φαινόταν εύκολη, καθώς τα ονόματα των Γερμανών είναι πολύ πιο «βαριά» από των Βρετανών, ωστόσο αυτό δε φάνηκε στα αποτελέσματα.

Η περσινή νικήτρια, η Σκανδιναβία, την οποία εκπροσωπούσαν οι Tom Kristensen και Petter Solberg, έφτασε στα ημιτελικά, όπως και οι Jenson Button και Alex Buncombe, για την Team England 2. Η Σκανδιναβία ηττήθηκε από τη Γερμανία, ενώ η Team England 2 από τη Team England 1: ο Button βρέθηκε μπροστά στον Plato, όμως η νίκη του Priaulx επί του Buncombe έδωσε στην Team England 1 το εισιτήριο για τον τελικό.

2015 ROC Nations Cup, Olympic Park, London

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μάχες ήταν αυτή ανάμεσα στον Vettel και τον Daniel Ricciardo. Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 κέρδισε τον Αυστραλό, ενώ ο Hulkenberg κέρδισε τον άλλο εκπρόσωπο της Αυστραλίας, τον Mick Doohan, του οποίου, όμως, η ειδικότητα είναι οι μοτοσικλέτες, ως θρύλος εκεί.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η δεύτερη μικρότερη διαφορά στην ιστορία του θεσμού. Σημειώθηκε ανάμεσα στη μάχη των της Σκωτίας και της Team England 2, στα προ-ημιτελικά. Αρχικά, η Susie Wolff έχασε από τον Buncombe, έτσι ήταν η σειρά των Button και David Coulthard. Ο Πρωταθλητής του 2009 βγήκε νικητής, ωστόσο χρειάστηκε το χρονόμετρο για να μάθουμε τον νικητή, καθώς η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 0,0051 δευτερόλεπτα ή 5,1 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνουν οι οδηγοί. Ο Coulthard, ως περσινός νικητής, θα προσπαθήσει να κρατήσει τον τίτλο, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός, και μάλιστα έχει ήδη μία νίκη από τον Button, έστω και με τόσο μικρή διαφορά.

Α, κι επειδή ξέρω ότι είσαι κι εσύ περίεργος σαν κι εμένα, σου λέω ότι η μικρότερη διαφορά στην ιστορία του ROC ήταν… 0,0002 δευτερόλεπτα ή αλλιώς 0,2 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Όχι 2 χιλιοστά, αλλά 0,2 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Αυτή σημειώθηκε το 2006, στους ημιτελικούς, στη μάχη των Mattias Ekstrom και τον Heikki Kovalainen, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...