GP Μονακό 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

Circuit de Monaco

Στο δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου μεταφέρεται η Formula 1, για το 6ο Grand Prix της φετινής σεζόν. Είναι ο διασημότερος αγώνας στο καλεντάρι, με τη χλιδή και τις διασημότητες να δίνουν πάντα το παρών. Αυτό που ενδιαφέρει, όμως, τους αγνούς οπαδούς είναι η αγωνιστική δράση. Ο Nico Rosberg έχει δημιουργήσει μία παράδοση στο μέρος που έχει μεγαλώσει και θέλει να τη συνεχίσει.

Από την άλλη, ο Lewis Hamilton ψάχνει εναγωνίως την πρώτη του φετινή νίκη, προκειμένου να μειωθεί η διαφορά των 43 βαθμών από την κορυφή. Αν θέλουμε να βρούμε την τελευταία και μοναδική νίκη του Βρετανού, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο 2008, ενώ πέρυσι έχασε τη νίκη εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών, όταν τον έβαλαν στα pits κατά τη διάρκεια του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, πηγαίνοντας από την πρώτη στην τρίτη θέση, πίσω από τους Rosberg και Vettel.

Η Ferrari, αν κοιτάξουμε το τελευταίο κομμάτι της πίστας στη Βαρκελώνη, δε δείχνει να διεκδικεί τη νίκη, ωστόσο η ιταλική ομάδα σημείωσε πρόοδο στις δοκιμές, ελπίζοντας πως αυτό θα φανεί άμεσα. Η Red Bull καραδοκεί για να κλέψει ξανά βαθμούς από τη Scuderia, έχοντας μάλιστα την ψυχολογία με το μέρος της, ύστερα από τη νίκη του Max Verstappen.

Οι επιλογές ελαστικών παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, μιας και η Mercedes είναι άκρως επιθετική, με τη Ferrari να επιλέγει ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας, συνεπώς ενδέχεται να δούμε διαφορετικές επιλογές στη στρατηγική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...