Grand Prix Βαρκελώνης. Στο ίδιο έργο θεατές

Σχετικά άρθρα

grand-prix-catalunya-2009

Παράσταση για ένα ρόλο, ή μάλλον καλύτερα για δύο φαίνεται ότι εξελίσσεται το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και αυτό γιατί τα δύο μονοθέσια της Brawn GP έκαναν το 1-2 και στο Grand Prix της Catalunya. Έτσι ο Jenson Button πανηγύρισε την 4η νίκη του σε 5 αγώνες ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Rubens Barrichello και Marlk Webber όπου με εκπληκτική στρατηγική κατάφερε και πήρε την 3η θέση. Στην 4η βρέθηκε ο ομόσταβλός του Sebastian Vettel, στην 5η ο Fernando Alonso και στην 6η ο Felipe Massa που αν και ήταν ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι επιλογές στην στρατηγική τον έφεραν στην θέση αυτή. Την 8άδα συμπλήρωσαν οι Nick Heidfeld και Nico Rosberg.

grand-prix-catalunya-2009-20

Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως αναλυτικά, στην εκκίνηση του αγώνα ο Rubens Barrichello πέρασε τον Jenson Button και βρέθηκε στην πρώτη θέση ενώ ο Felipe Massa πέρασε στα ίσια τον Sebastian Vettel. Ο μεγάλος κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Kimi Raikkonen αφού κατάφερε και κέρδισε 6 θέσεις φτάνοντας στην 10η θέση. Στο πρώτο σικέιν της πίστας έγινε ένα ατύχημα όπου ο Jarno Trulli έχασε τον έλεγχο της Toyota ύστερα από επαφή με τον Niko Rosberg, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Sutil. Κατά την σύγχυση αυτή τα δύο μονοθέσια της Toro Rosso συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Τα ατυχήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας για 4 γύρους ώστε να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια.

grand-prix-catalunya-2009-6

Μετά την είσοδο του SC στα πιτ ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο Brawn GP να ανοίγουν την διαφορά από την Ferrari του Massa ενώ ο Vettel προσπαθούσε να τον περάσει. Στον 8ο γύρο η McLaren του Heikki Kovalainen εγκατέλειψε στα πιτ λόγω προβλημάτων με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Μετά από 17 γύρους ο χορός των πιτ άνοιξε με πρώτο μονοθέσιο που να εφοδιάζεται να είναι αυτό του Τimo Glock ενώ ακολούθησαν οι Jenson Button και Fernanso Alonso. Κάπου εδώ ο αγώνας του Kimi Raikkonen, που ως τότε έδειχνε να μάχεται, καταστράφηκε πιθανότατα από βλάβη στα ηλεκτρονικά του κιβωτίου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στον 20ο γύρο μπήκαν οι Barrichello και Webber ενώ στον αμέσως επόμενο γύρο μπήκαν οι Massa και Vettel για να ανεφοδιαστούν. Ο μεγάλος κερδισμένος μετά το 1ο πιτ στοπ ήταν σίγουρα ο Barrichello, αφού κατάφερε και βγήκε μπροστά από τον Nico Rosberg. Έτσι ο Janson Button έμεινε στην 3η θέση με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει την διαφορά κατά 10 δευτερόλεπτα. Στον 30ο γύρο η Brawn GP άλλαξε την στρατηγική του Rubens Barrichello και έτσι θα έκανε 3 πιτ στοπ ενώ στον ίδιο γύρο μπήκαν για πρώτη φορά οι Heidfeld και Hamilton για τον δικό τους ανεφοδιασμό. Ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς κανένα απρόοπτο μέχρι τον 44ο γύρο που ο Felipe Massa και ο Sebastian Vettel μπήκαν στα πιτ για να ανεφοδιαστούν για 2η φορά. Εδώ έγινε το μεγάλο λάθος της Ferrari αφού βιάστηκαν να βγάλουν έξω τον Βραζιλιάνο με αποτέλεσμα να τον βάλουν τόσα καύσιμα ώστε να έφτανε στον τερματισμό οριακά. Στον 45ο γύρο ο Fernando Alonso μπήκε στα πιτ και κατά την έξοδο του βρέθηκε μπροστά από τον Lewis Hamilton. Στον 48ο ο Jenson Button έκανε το δεύτερο και τελευταίο του πιτ στοπ βάζοντας τα σκληρότερα ελαστικά έχοντας διαφορά από τον βραζιλιάνο ομόσταβλό του 12 δευτερολέπτων. Ο Barrichello φορώντας τα μαλακά ελαστικά έκανε ακόμη 2 γύρους ώσπου στον 50ο μαζί με τον Webber μπήκε στα πιτ. Εκεί έγινε η αλλαγή και κατά την έξοδο του βρέθηκε να είναι πίσω από τον Button.

grand-prix-catalunya-2009-1

Στους επόμενος γύρους η προσοχή εστιάστηκε στην μάχη του Massa με τον Vettel, με τον Βραζιλιάνο από την μία να προσπαθεί να κάνει οικονομία στα καύσιμα και από την άλλη να προσπαθεί να υπερασπιστεί την θέση του. Τελικά στον 61ο γύρο η Ferrari έδωσε εντολή στον Massa να αφήσει τον Γερμανό να τον περάσει. Ωστόσο η Ferrari στην συνέχεια έχασε και την 5η θέση μιας και ο Fernando Alonso πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Βραζιλιάνο σαν σταματημένο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην ολοκλήρωση του αγώνα με τον Button να ρίχνει γύρο στον περσυνό πρωταθλητή Lewis Hamilton και στον Kubica 3 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

grand-prix-catalunya-2009-3

Στην βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Jenson Button με 41 βαθμούς, ενώ ο Rubens Barichello με 27 ακολουθεί στην 2η θέση. Ο Sebastian Vettel με 23 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση ενώ στην 4η βρίσκεται ο Mark Webber με 15.5 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Brawn GP είναι άνετα πρώτη με 68 βαθμούς την στιγμή που η Red Bull βρίσκεται στην 2η θέση με 38.5 βαθμούς και η Toyota στην 3η με 26,5 βαθμούς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και μερικές φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην συνέχεια:

 

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1. Jenson Button Brawn GP 1:37:19.202 10
2. Rubens Barrichello Brawn GP +13.0 8
3. Mark Webber Red Bull +13.9 6
4. Sebastian Vettel Red Bull +18.9 5
5. Fernando Alonso Renault +43.1 4
6. Felipe Massa Ferrari +50.8 3
7. Nick Heidfeld BMW Sauber +52.3 2
8. Nico Rosberg Williams +65.2 1
9. Lewis Hamilton McLaren +1 Γύρο 0
10. Timo Glock Toyota +1 Γύρο 0
11. Robert Kubica BMW Sauber +1 Γύρο 0
12. Nelson Piquet Jr. Renault +1 Γύρο 0
13. Kazuki Nakajima Williams +1 Γύρο 0
14. Giancarlo Fisichella Force India +1 Γύρο 0
15. Kimi Raikkonen Ferrari Εγκατέλειψε 0
16. Heikki Kovalainen McLaren Εγκατέλειψε 0
17. Jarno Trulli Toyota Εγκατέλειψε 0
18. Sebastien Buemi Toro Rosso Εγκατέλειψε 0
19. Sebastien Bourdais Toro Rosso Εγκατέλειψε 0
20. Adrian Sutil Force India Εγκατέλειψε 0

[Photos Copyright : Ap Photo | Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr