Έκθεση Φρανκφούρτης 2009: Audi R8 Spyder

Σχετικά άρθρα

audi-r8-spyder-live

Μπορεί να το είδαμε πριν από μερικές ημέρες αλλά σήμερα η Audi το παρουσίασε και επίσημα στην Φρανκφούρτη. Το ανοικτό R8 εφοδιάζεται με τον V10 κινητήρα 5.2 λίτρων απόδοσης 525 ίππων με 53 κιλά ροπή και κάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4.1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 313 χλμ/ώρα. Αν και δεν πιστεύω να αφορά ιδιαίτερα τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του, το R8 Spyder καταναλώνει 14.9 λίτρα/100 χλμ με το χειροκίνητο κιβώτιο ενώ με την χρήση του R tronic η κατανάλωση πέφτει στα 13.9 λίτρα/100 χλμ. Οι τεχνικοί της Audi ήθελαν το αυτοκίνητο να προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια χωρίς ωστόσο να αυξηθεί πολύ το βάρος του. Έτσι το νέο αλουμινένιο σασί Αudi Space Frame (ASF) ζυγίζει 216 κιλά, 6 κιλά παραπάνω σε σχέση με το αντίστοιχο του R8 coupe. Έτσι το συνολικο βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.720 κιλά.

Η μαλακή οροφή του R8 Spyder είναι διαθέσιμη σε 3 χρώματα και ζυγίζει μόλις 30 κιλά. Ένας ηλεκτρουδραλικός μηχανισμός αναλαμβάνει να την ανοιγοκλείσει μέσα σε 19 δευτερόλεπτα ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.Το πίσω τζάμι είναι θερμαινόμενο και λειτουργεί ανεξάρτητα από την οροφή.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας του R8 Spyder περιλαμβάνει μπάρες προστασίας σε περίπτωση ανατροπής αλλά μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους. Το ESP έχει θέση λειτουργίας Sport, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκε δέρμα Nappa, ενώ συναντάμε Bang & Olufsen ηχοσύστημα, σύστημα GPS και κλιματιζόμενα καθίσματα που διαθέτουν ειδικό σύστημα για να μην ζεσταίνονται το καλοκαίρι. Στον προαιρετικό εξοπλισμό η Audi προσφέρει ενσωματωμένα μικρόφωνα στη ζώνη ασφαλείας, προκειμένου ο οδηγός να συνομιλεί στο κινητό μέσω hands-free ακόμη και όταν η οροφή είναι ανοικτή.Το Audi R8 Spyder θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2010 με την αρχική τιμή χωρίς φόρους να ανέρχεται στα €156.400. Στην συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο τύπου ενώ μπορείτε να δείτε live και επίσημες φωτογραφίες.

[Πηγή: Audi]

Δελτίο Τύπου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...