Η Mercedes αγόρασε την Brawn GP

Σχετικά άρθρα

brawn gp

Η βόμβα που περιμέναμε στη Formula 1 έσκασε τελικά. Η Mercedes ανακοίνωσε ότι αγόρασε το 75,1% των μετοχών της Brawn GP και ότι από του χρόνου θα μετέχει στο πρωτάθλημα με το όνομα Mercedes GP. Η ανακοίνωση έγινε από την τηλεφωνική συνδιάσκεψη, που εξελίχθηκε σε συνέντευξη Τύπου, ανάμεσα στον επικεφαλής της Daimler AG, Dr Dieter Zetsche, και τον αγωνιστικό διευθυντή της Mercedes, Norbert Haug. H Mercedes θα δώσει πίσω στη McLaren το 40% των μετοχών που κατέχει αυτήν τη στιγμή μέσω ενός προγράμματος αντίστροφης εξαγοράς που θα διαρκέσει 2 χρόνια και φυσικά θα συνεχίσει να προμηθεύει με κινητήρες τη βρετανική ομάδα. Ο Ross Brawn –όπως ήταν αναμενόμενο– παρέμεινε επικεφαλής της ομάδας. Δεν ανακοινώθηκαν επίσημα οι οδηγοί της ομάδας αλλά είναι βέβαιο ότι ένας από αυτούς θα είναι ο Nico Rosberg. Όσο για το άλλο μονοθέσιο, ο Jenson Button είναι ο αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το οδηγήσει, ενώ ακούγεται και το όνομα του Nick Heidfeld, καθώς οι άνθρωποι της Mercedes θα ήθελαν να φτιάξουν μια αμιγώς γερμανική ομάδα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Daimler αναφέρει:

Η Mercedes-Benz θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 με τη δική της ομάδα, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2010. Η Daimler AG και το McLaren Group θα αλλάξουν τη μορφή της συνεργασίας τους, ξεκινώντας από τις 13 Νοεμβρίου 2009. Η Daimler AG μαζί με την Aabar Investments PJSC θα πάρουν το 75,1% της ομάδας Brawn GP, με την Daimler να παίρνει το 45,1% και την Aabar το 30%. Το υπόλοιπο 24,9 θα παραμείνει στους υπάρχοντες μετόχους. Έχοντας ποσοστό 9,1%, η Aabar είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler Ag. Αυτή η συναλλαγή πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ και τις αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες της Ελβετίας.

Το ιστορικό της παρούσας απόφασης είναι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις για τη Formula 1. Οι περικοπές στους πόρους που επιβλήθηκαν από FOTA και FIA ουσιαστικά περιορίζουν τις δαπάνες για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Επιπροσθέτως, θα υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα για μια ομάδα F1, που θα προέρχονται από τα εμπορικά δικαιώματα μετά την υπογραφή της νέας Συνθήκης Ομόνοιας.

Η συμφωνία με τη McLaren ξεκίνησε το 1995 και συμπλήρωσε το 15ο έτος της το 2009. Η αλλαγή στον τύπο της συνεργασίας έγινε ύστερα από αμοιβαία συμφωνία. Η Mercedes-Benz και η McLaren θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και η παροχή κινητήρων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το 2015.

Το McLaren Group έχει θέσει νέους στόχους, ειδικά στον τομέα της αυτοκίνησης, και η Daimler αντιλαμβάνεται και σέβεται τους νέους στρατηγικούς στόχους. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε η επαναγορά από το McLaren Group του 40% της McLaren που κατέχει η Daimler AG θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2011.

Λαμβάνοντας αυτήν την απόφαση, η Mercedes-Benz συνεχίζει την καταπληκτική της ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στην 75η επέτειο των «ασημί βελών», των πιο μοναδικών αγωνιστικών αυτοκινήτων του κόσμου. Η Mercedes επιθυμεί να συνεχίσει αυτήν την παράδοση των «ασημί βελών», που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην εποχή τους, κερδίζοντας την πλειονότητα των αγώνων που πήραν μέρος.

Dieter Zetsche: Η Mercedes-Benz είναι η πλέον άξια και αναγνωρισμένη φίρμα αυτοκινήτου στον κόσμο. Αυτή η φίρμα ψάχνει πάντα τον ποιοτικό ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα ώστε να συνεχίσει να βελτιώνει την απόδοσή της με νέες προκλήσεις. Στο νέο περιβάλλον της Formula 1, θα κοιτάξουμε τον ανταγωνισμό στο πιο σημαντικό επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τη δική μας ομάδα Silver Arrow. Η νέα ομάδα Silver Arrow Formula 1 έχει μια υπέροχη πρόκληση σε αθλητικό και τεχνικό επίπεδο και θα το προσεγγίσουμε αυτό με αθλητικό πνεύμα και μεγάλο ενθουσιασμό.

Θέλω να ευχαριστήσω τη McLaren για την επιτυχημένη συνεργασία την τελευταία δεκαπενταετία. Προς όφελος τόσο της Mercedes όσο και McLaren, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον. Θα είμαστε αντίπαλοι μέσα στην πίστα, αλλά εκτός πίστας θα συνεργαστούμε με τη McLaren και άλλες ομάδες ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν για τους θεατές παγκοσμίως.

Norbert Haug: Κοιτάζοντας πίσω τα τελευταία 15 χρόνια υπέροχης συνεργασίας με τη McLaren, κερδίσαμε 4 παγκόσμιους τίτλους και τερματίσαμε 10 φορές στη δεύτερη θέση της κατάταξης οδηγών και κατασκευαστών. Από την πρώτη μας νίκη το 1997 στην Αυστραλία, η μοντέρνα Silver Arrow έχει πετύχει συνολικά 60 νίκες σε 223 αγώνες για να διασφαλίσει ότι το σύμβολό μας, το Αστέρι, στέκεται μπροστά στις μεγάλες επιτυχίες στην F1. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τη McLaren βασισμένη στην εξαιρετική συνεργασία μας.

Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα μοντέλο στις δραστηριότητές μας στη Formula 1, οι οποίες θα λειτουργούν με μειωμένο κόστος από τη Mercedes-Benz. Έτσι θα εξασφαλίσουμε ένα αισιόδοξο μέλλον στο οποίο η ομάδα θα αυτοσυντηρείται. Επιπλέον, θέλουμε να εμπνεύσουμε τους πιστούς θεατές μας και τηλεθεατές μας παγκοσμίως και να μεγιστοποιήσουμε την κάλυψη από τα media της φίρμας μας. Με τη Formula 1, η Mercedes-Benz μπορεί να συνεχίσει ξεκάθαρα να παρουσιάζει τη θέλησή της να αγωνίζεται και να κερδίζει στο πιο σημαντικό μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο.

Ross Brawn: Η Brawn GP είχε ένα υπέροχο ταξίδι τους τελευταίους 12 μήνες. Από τη μάχη της επιβίωσης ως τη δυνατή συνεργασία με την Mercedes-Benz High Performance Engines, κερδίσαμε τα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και Οδηγών και τώρα δεχτήκαμε την πρόταση της Daimler και της Aabar να αγοράσει την ομάδα μας, ώστε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Brawn GP είμαστε απίστευτα περήφανοι για το προσωπικό μας, τους οδηγούς μας και όλους όσοι δούλεψαν για την ομάδα και τους ευχαριστώ για τη δέσμευση, την απίστευτη ομαδική δουλειά και τη συγκέντρωση στα επιτυχημένα αποτελέσματα, μερικές φορές σε δύσκολες καταστάσεις. Οι κορυφαίοι διαχειριστές του ομίλου θα παραμείνουν στη θέση τους στην ομάδα και εκ μέρους όλων στην Brawn GP, έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε την πολύτιμη φίρμα της Mercedes-Benz στη Formula 1 την επόμενη σεζόν. Θα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε το καλύτερο ώστε να ανταμείψουμε την πίστη σε εμάς.

[via: MSFREE]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr