Ήταν θέμα χρόνου να παρουσιαστούν οι Abarth εκδόσεις των 500C και Punto Evo. Η Fiat ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επίσημα στην Γενεύη τις γρήγορες εκδόσεις των 2 νέων της μοντέλων και έδωσε στην δημοσιότητα αρκετές λεπτομέρειες για αυτά.

Το Abarth 500C διαθέτει έναν 1400αρη turbo κινητήρα που αποδίδει 140 άλογα με 21 κιλά ροπή με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστά τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου με paddles στο τιμόνι. Στιλιστικά όπως και στη κλειστή έκδοση, έχει τοποθετηθεί νέο bodykit, μεγαλύτερα φρένα της Brembo, σκληρότερες αναρτήσεις, 17″ ζάντες ενώ υπάρχει ειδικός δίχρωμος χρωματισμός. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 205 χλμ/ώρα με μέση κατανάλωση 6.5 λίτρων/100 χλμ.

Το Abarth Punto Evo διαθέτει 1400αρη MultiAir turbo κινητήρα που αποδίδει 165 άλογα και στιλιστικά διαθέτει και αυτό νέο bodykit. Τα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσα στο 2010 ενώ η Fiat ετοιμάζει και τις δυνατότερες εκδόσεις Abarth Esseesse. Δελτίο τύπου και φωτογραφίες στη συνέχεια.


[Πηγή: Fiat]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)