Το Hellenic VW Club με αρχικά H.VW.C πήρε πνοή την 1η Οκτωβρίου 2005 από την αγάπη κάποιων ανθρώπων για την αυτοκίνηση και ιδιαίτερα για τα αυτοκίνητα Volkswagen. Απώτερος σκοπός της Λέσχης, δεν είναι να παραμείνουν τα μέλη της απλοί γνωστοί όπου θα συνομιλούν μέσω ενός forum, αλλά να βρεθούν και να συζητήσουν από κοντά, να μοιραστούν την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα με αυτό το σήμα, να γνωρίσουν καλύτερα και σε βάθος το αυτοκίνητο τους και τα μηχανικά του μέρη, να μπορούν να έχουν εκπτώσεις σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ από διάφορα συμβεβλημένα καταστήματα, να διοργανώνουν εκδρομές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να γίνουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων VW, μία μεγάλη παρέα!

Το H.VW.C έχει επικοινωνία και κοινή πορεία με πολλά άλλα Club τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού αποδεικνύοντας ότι η αυτοκίνηση είναι μια μεγάλη οικογένεια και όχι ανταγωνισμός. Έχει πάρει μέρος με μεγάλη επιτυχία στις περισσότερες εκθέσεις, όπως και συμμετοχές και παρουσιάσεις σε περιοδικά αυτοκινήτου στη χώρα μας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ακόμα έχει στο ενεργητικό της πρώτες και δεύτερες θέσεις σε διαγωνισμούς ήχου όπως τον Πανελλήνιο διαγωνισμό ΕΜΜΑ & Πανευρωπαϊκό db drag στις κατηγορία sound only amateur και db grag. Από τον Ιανουάριο του 2008 έχει μια άψογη συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας -Ι.Ο.ΑΣ.- Πάνος Μυλωνάς όπου μαζί συνεργάζονται για την προώθηση της ασφαλούς οδήγησης στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα για την αλλαγή νοοτροπίας του Έλληνα οδηγού. Εκτός από τις τακτικές συναντήσεις της, διοργανώνονται μονοήμερες εκδρομές στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας με μεγάλη προσέλευση μελών. O δικτυακός τόπος της Λέσχης είναι www.hvwc.gr και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείς αν είσαι κάτοχος Volkswagen.

 • Panos

  Συγγνώμη αλλά απ’ ότι ξέρω ήδη υπάρχει επίσημο VW Club… Έγινε κάτι (πλακώθηκαν οι διοικούντες) και χωρίστηκαν σε 2 club;

  Κρίμα πάντως.

  • Καλησπέρα σε όλους. Το H.VW.C υπάρχει απο το 2005. Το VW Club που αναφέρει ο φίλτατος Panos δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική της Λέσχης μας και ούτε πρόκειται να γίνει διότι απλά αποσκοπούμε σε διαφορετικούς τομείς. Αποσκοπούμε στο κέρδος όλων και όχι 5 ανθρώπων, οποιοσδήποτε τομέας και άν είναι αυτός. Φέτος ετοιμάζονται πολλές εκπλήξεις και πέρα απο τα ίδια άτομα και μέλη του H.VW.C. Αυτό εννοούμε υγιή συνύπαρξη μεταξύ Club Λεσχών και ότι σε καμμία περίπτωση ο θεσμός αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

   Ευχαριστώ!

 • Από ότι γνωρίζω το hvwc.gr υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και δεν σχετίζεται με το vwclub.gr ή το vwgolf-club.gr

  Ας απαντήσει καλύτερο κάποιος υπεύθυνος του club

 • Όποια Λέσχη έχει απόφαση δικαστηρίου, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της “επίσημο” χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία που ΜΟΝΟ κάτι τέτοιο θα έκανε ένα Club πραγματικά επίσημο! Επομένως, πρακτικά, οποιοσδήποτε μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του “επίσημο club” εφόσον έχει απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που του κατοχυρώνει το όνομα!

 • GOLF 400

  @ Panos.
  Φίλε Πάνο δέν είναι το μοναδικό επίσημο Club αυτό που λές εσύ.(Και εγώ προσωπικά δέν ξέρω άν είναι στ’αλήθεια,και δέν με απασχολεί βέβαια.)Ο απώτερος σκοπός της Λέσχης, δεν είναι να παραμείνουν τα μέλη της απλοί γνωστοί όπου θα συνομιλούν μέσω ενός forum, αλλά να βρεθούν και να συζητήσουν από κοντά, να μοιραστούν την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα με αυτό το σήμα, να γνωρίσουν καλύτερα και σε βάθος το αυτοκίνητο τους και τα μηχανικά του μέρη, να μπορούν να έχουν εκπτώσεις σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ από διάφορα συμβεβλημένα καταστήματα, να διοργανώνουν εκδρομές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να γίνουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων VW, μία μεγάλη παρέα!
  Όχι απλάένα club απλά να υπάρχει και να μην γνωρίζει ο ένας τον άλλον.

 • Σωτήρης

  Για να τελειώνει το θέμα. Η πρώτη λέσχη φτιάχτηκε το 2004 και είναι το http://www.vwclub.gr.
  Να πούμε μήπως κάτι για τα αρχικά hvwc που είχε προτείνει ο Λουκάς, Σπύρο; Μήπως να πούμε και άλλα πράγματα;

  • Προσωπικα το γνωρίζω και ήμουν από τα πρώτα μέλη που γράφτηκαν στο vwclub όταν ξεκίνησε. Όμως όταν καλέσαμε ΟΛΑ τα club να επικοινωνήσουν μαζί μας, το VWclub, δεν μας έστειλε κάποιο μήνυμα, σε αντίθεση με το HVWC που ήταν απο τα πρώτα που επικοινώνησαν μαζί μας!

  • GOLF 400

   Να πούμε και άλλα πράγματα;Τί εννοείς φίλε μου;
   Αυτά που σας παραμυθιάζουνε ή θές αλήθειες;

 • Σωτήρης

  Να προσθέσω επίσης το γεγονός, πως πρώτα αναγνωρίστηκε το vwclub.gr σαν επίσημη λέσχη.
  @ Alkis
  Λογικό είναι να μην έχουν καμία σχέση οι 2 πολιτικές, μιας και άλλο το να βαδίζεις νόμιμα και άλλο το ΘΑ γίνω νόμιμος, επομένως από πριν κάνω κινήσεις (όπως συνδρομή) και όταν ΘΑ γίνω νόμιμος δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

  • Το ότι το VWclub έχει αναγνωριστεί ως επίσημη λέσχη (από τα πρώτα στην Ελλάδα) είναι και αυτό αλήθεια! Το πως διαχειρίζεται ο κάθε ένας το club του είναι επιλογή του και είναι επιλογή των μελών στο που θα αποφασίσουν να μείνουν! Εμείς θέλουμε να προβάλουμε όσο το δυνατό περισσότερα club και οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όλους! Ποτέ δε κατάλαβα γιατί τα club για το ίδιο μοντέλο ή την ίδια εταιρία πρέπει να βρίσκονται ‘στα μαχαίρια’ και δε μπορούν να συμβιώσουν…

 • Angel πολύ σωστά τα λες και θα συμφωνήσω μαζί σου. Μερικοί είναι δύσκολο ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο θεσμός των λεσχών δεν σημαίνει ανταγωνισμός……. Ευτυχώς ανήκουμε στους ανθρώπους που πιστεύουν στο θεσμό των λεσχών και όχι στον ανταγωνισμό αυτών.

 • Αγαπητέ μου φίλε Σωτήρη, δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτή σου την “επίθεση” για το ποιός βρήκε το όνομα και τί έκανε.

  Με εκπλήσει η συνεχής αντιδρασή σου που υποστηρίζεις και βροντοφωνάζεις για το vwclub χωρίς καν να γνωρίζεις τί κάνουμε και ποιοί ακριβώς είμαστε! Εσύ ανήκεις στο vwclub, ο άλλος έχει το προνόμιο της ελεύθερης βούλησης και ανήκει κάπου και πάει λέγοντας.

  Όμως καλό θα ήταν να μην αναφέρεσε σε πράγματα που

  1) σπηλώνουν το ονομά μας όταν κυρίως δεν έχεις κανένα δικαίωμα και επαναλαμβάνω ότι δεν μας γνωρίζεις

  2) λέγοντάς μας παράνομους που το H.VW.C -Hellenic VW Club είναι ένα αναγνωρισμένο Σωματείο και υπάγεται στους Νόμους του Ελληνικού Κράτους, το μόνο που καταφέρνεις είναι να πραγματοποιηθεί η μήνυση πιό γρήγορα

  3) ποιός αναγνωρίστηκε πρώτος είναι άλλο θέμα το οποίο με αναγκάζεις να το θίξω και να πώ ποιος είναι ο πραγματικός παράνομος που εκδικάζει πρώτα υποθέσεις με μεταγενέστερη ημερομηνία έκδοσης πρωτοκόλλου

  4) Εάν το υπαρκτό ανύπαρκτο διοικητικό σας συμβούλιο γνώριζε ότι γράφεις χωρίς την αδειά τους εφόσον δεν είσαι ο ιδρυτής δεν θα σε αφηναν να μιλάς και το μόνο που καταφέρνεις τελικά έιναι να δημιουργείς προβλήματα – τα 2 αυτά Club έχουν διαφορετική ονομασία.

  Εσείς είστε ένα σωματείο φίλων και κατόχων ενώ το Hellenic VW Club είναι μία Λέσχη Ιδιοκτητών VW . Άρα μην ψάχνεις να βρείς πράγματα απο κει που δεν υπάρχουν σε παρακαλώ και να μιλάς όταν θα ξέρεις.

  Τέλος επειδή το θέμα των ύβρεων , της γενικής επαναλλαμβανόμενης επίθεσης , του εξευτελισμού , της συκοφαντίας και άλλων πολλών πραγμάτων δεν σταματά, θα αποσταλλεί για τελευταία φορά εξώδικη αναφορά-πρόσκληση στην διαχείρηση του σωματείου σας προς σύνεσης όλων!

 • Σωτήρης

  Για ποια επίθεση μιλάτε; Δεν επιτέθηκα σε κανέναν, ούτε απέιλησα κανέναν. Αν το εκλάβατε έτσι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι το να ζητήσω συγνώμη. Δεν θέλω να αλλάξω άποψη σε κανέναν και προφανώς έχει οποιοσδήποτε το δικαίωμα να πράττει ελεύθερα. Κανείς επίσης δεν υποστήριξε πως δεν είστε αναγνωρισμένη λέσχη. Το ξέρω και είναι πολύ καλό μια ομάδα τέτοιου είδους να είναι νομικά καλυμμένη για δικό της όφελος. Επίσης, για πια μήνυση μιλάς; Θα μηνυθώ για κάτι; Επίσης γνωρίζω τις διαφορές των 2 ονομασιών, μιας και έχω παρακολουθήσει και τα 2 φόρουμ. Για το 4ο, δεν νομίζω πως έχεις δίκιο, μιας και τα ξέρω τα παιδιά και είναι πολύ ενεργά. Και επίσης κάτι τελευταίο, δεν θέλω να ρίξω λάσπη σε κανενός το όνομα. Απλά έγραψα κάποια γεγονότα που τυγχάνει να ξέρω. Αν και αυτό το θεωρείς επίθεση, τότε να το πάρω πίσω. Για ποιες ύβρεις μιλάς όμως; Δεν έχω γράψει κάτι που να θεωρείται ύβρις. Επίσης Σπύρο, δεν καταλαβαίνω τον όρο «παραμυθιάζουν». Τι εννοείς; Πως κάποιοι λένε ψέμματα;
  @ @ngel, συμφωνώ στο να είναι όλοι μαζί.

  Τέλος πάντων, δεν είχα σκοπό το να δημιουργήσω ένταση, και προστριβές μεταξύ των 2 σωματείων-λεσχών-club, όπως θέλετε πείτε τα, απλά να ενημερώσω. Και όσων αφορά την αναφορά μου παραπάνω, καταλαβαίνω πως έσφαλα και ζητώ συγνώμη από το διαχειριστή του autoblog και από τον Σπύρο, σαν διαχειριστή του hvwc.

 • Θανασης – makntak

  Ύστερα από άδεια του Προέδρου του HVWC να πω και εγώ τη δική μου άποψη για όλο αυτό που συμβαίνει .

  Εγώ είμαι ο makntak κατά κόσμων Θανάσης , είμαι αυτός που το 2005 έπιασα 5 ανθρώπους και τους πρότεινα να δημιουργήσουμε μια Λέσχη με όλη τη σημασία της λέξης . Όλοι μας ήμασταν μέλη του VW Club , που μέχρι εκείνη την ώρα με αυτή την ονομασία υπήρχε .

  Δε νομίζω πως είναι κακό φίλε Σωτήρη όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις να τις εκφράζεις . Το HVWC δημιουργήθηκε για την αγάπη που είχαμε για αυτά τα αυτοκίνητα και για κανέναν άλλο λόγο . Τώρα πολλά πράγματα που λες ποιο πάνω είναι ανακρίβειες και επέτρεψε μου να τα ξέρω καλύτερα από εσένα .

  Πρέπει όλοι να μάθουμε επιτέλους να κοιτάμε και περά από τα δικά μας όρια . Περά από αυτό που μας έχουν μάθει . Μάλλον εσύ πρέπει να το ξέρεις μιας και παρακολουθούσες και τα 2 forum .

  Επέλεξες να ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη λέσχη , άσε λοιπόν τους ανθρώπους του HVWC να κάνουν αυτό που ξέρουν . Το μεγάλο θέμα είναι να είναι όλοι επίσημοι και όχι το ποιος έγινε πρώτος . Να πηγαίνουν αυτό το σήμα μπροστά και όχι να το χρησιμοποιούν για δικό τους συμφέρον . Να ενημερώνουν το κόσμο όσο ποιο καλά γίνετε και όχι να τον σπρώχνουν σε ανίδεους συνεργιατζίδες μονό και μονό γιατί τους δώσανε ένα μπαρόμετρο δώρο . Αυτά έχουν σημασία φίλε Σωτήρη ( και όσοι διαβάζετε τώρα ) και όχι να τσακωνόμαστε για βλακείες .

  Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

  Με εκτίμηση
  makntak

  Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ ( όπως πάντα γίνετε ) έχω αποχωρίσει εδώ και 2 χρόνια από όλο αυτό που λέγετε αυτοκινητιστική Λέσχη , απλά απάντησα γιατί ακόμα και σήμερα ασχολείστε με πράγματα που δεν αρμόζουν με τη μεγάλη ιστορία της Volkswagen .

 • Ευχαριστούμε φίλε Θανάση για την ωραία τοποθέτηση!!

  • Maxias2010

   kalh sas mera.file alki egw  den ta parw meros se ayth th syzytish alla to mono poy ta htela na pw,na dwsw einai toys termoy moy xeretesmoy se sena kai oloys toys filoys poy katagonte se aythn thn omorfh parea mias ki egw to geytika apo konta ayto to gegonos.de xerw an me tymaste alla yphrxa melos gia ligo diastima ki egw kai perasa poly omorfa.sas eyxwmai panta dynamikoi kai me akoma perisoteres exormiseis se oloys toys tomis…toys termoys moy xeretesmoys kai pali apo ta omorfa metewra mias ki edw briskomai ayth th stigmh.an teleis na epikinoniseis mazi moy.