Το MINI E Race έκανε στο Nurburgring 9:51.45 [Video]

Σχετικά άρθρα

H ΜΙΝΙ έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που έτρεξε με ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα την πίστα του Nurburgring με το MINI E Race. Πρόκειται για μια τροποποιημένη έκδοση αγωνιστικών προδιαγραφών του Μini Ε, το οποίο έκανε τα 20.8 χλμ της πίστας σε 9:51.45 με οδηγό τον Γερμανό Thomas Jager που συμμετείχε παλαιότερα στο DTM. Η μέγιστη ταχύτητα που έπιασε το E Race άγγιξε τα 187 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 ίππων) που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 5.088 κυψελών, ίδιες με αυτές της στάνταρ έκδοση του MINI E. Φυσικά έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να πατήσει πίστα και έτσι το ελικοειδές κιβώτιο ταχυτήτων απέκτησε μακρύτερη σχέση μετάδοσης ενώ ο εγκέφαλος ρυθμίστηκε έτσι ώστε να αποδίδει τη μέγιστη απόδοση. Επίσης τοποθετήθηκε roll cage, πολλά κομμάτια του bodykit κατασκευάστηκαν από carbon ενώ στο πίσω μέρος έχει προστεθεί αεροτομή και διαχύτης. Τέλος τοποθετήθηκε νέα ανάρτηση, ισχυρότερα φρένα και αγωνιστικά ελαστικά. Video, φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: MINI]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...