Δύσκολα μπορείς να μάθεις τι γίνεται μέσα στο Ιράν και πως προχωρούν οι τεχνολογικές εξελίξεις στα βάθη της Περσίας! Έτσι, όταν μαθαίνεις ότι το Ιράν σχεδιάζει μονοθέσιο για formula, δεν μπορείς παρά να ενθουσιαστείς και να το ψάξεις ακόμα περισσότερο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Όλα ξεκίνησαν το 2006, κάπου στη Νότια Αφρική, όταν η ομάδα του Hadi Noorizadegan, κατάφερε να αποστάσει το δεύτερο βραβείο για το σχεδιασμό του Mini Baja. Ο Hadi δεν σταμάτησε εκεί και έβαλε στόχο να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο και να συμμετέχει στο διαγωνισμό Formula Student το 2008.

Δυστυχώς η IUST Formula Team –οπός ονομάζεται η ομάδα– δε κατάφερε να συμμετέχει λόγω οικονομικών προβλημάτων και έβαλαν στόχο αντίστοιχους διαγωνισμούς όπως το Formula SAE. Η ομάδα αποτελείτε από έντεκα άτομα συνολικά, και η δουλειά τους φαίνεται αρκετά ελπιδοφόρα! Το project αποτελεί προσπάθεια που συντονίζει το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιράν (IUST). Λες να δούμε σύντομα το Ιράν ως υπερδύναμη και στις πίστες; Απόλαυσε το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο αποκλειστικό video που ακολουθεί.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5o6M9cLIsl0

  • Alex

    …και να πούμε ότι η “δική μας” ομάδα fsae του Μετσόβιου κέρδισε πρόπερσι το 1ο βραβείο στη μικρή κατηγορία του ίδιου διαγωνισμού και πάει ολοταχώς για τη μεγάλη κατηγορία!! Πολλά μπράβο στα παιδιά..

    • έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό?????

    • Παρα πολύ ενδιαφέρον Άλεξ και μπράβο στα παιδιά! Κρίμα που τέτοια θέματα δε προβάλονται σωστά στη χώρα μας!

  • wanted

    Η αντίστοιχη ομάδα της Θεσσαλονίκης φέτος απέσπασε τη 1η θέση στην επιτάχυνση και την 8η overall. Αντίστοιχες ομάδες υπάρχουν στο Μετσόβιο καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, επίσης η ομάδα του Βόλου συμμετείχε στη class 2 κατηγορία (σχεδιασμός) φέτος και πήρε την πρωτιά.. είναι κρίμα που τέτοιες προσπάθειες δεν προβάλονται όσο πρέπει..