F1 News. Πριν την Βαλένθια

Σχετικά άρθρα

Καιρό έχω να γράψω για τα νέα στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Οι εξελίξεις όπως πάντα πολλές με τις περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν βελτιωμένα μονοθέσια στην Βαλένθια την Παρασκευή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo μας έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην La Gazzetta dello Sport, δήλωσε ότι οι μικρές ομάδες πρέπει να φύγουν από την F1 και να συμμετέχουν στο GP2. Ο λόγος που ο Ιταλός δήλωσε το παραπάνω ήταν η Lotus του Heikki Kovalainen και η HRT του Karun Chandhok οι οποίες ουσιαστικά ανάγκασαν τον Alonso να χάσει την πρωτοπορία στο Καναδικό GP από τον Lewis Hamilton και την δεύτερη θέση από τον Jenson Button.  Ο Ιταλός επιθυμεί διακαώς να μπει τρίτο μονοθέσιο της κάθε ομάδας στο grid ώστε να έρθει στην F1 o Valentino Rossi ενώ ο Jean Todt σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι θα μπει ξανά ο κανονισμός του 104% 107%.

Στον τομέα των ελαστικών η Bridgestone ανακοίνωσε τις γόμες για τους επόμενους αγώνες με την στρατηγική της να είναι και πάλι ακραία. Έτσι στη Βαλένθια οι Ιάπωνες θα φέρουν την πολύ μαλακή και την μεσαία γόμα ενώ στο Hockenheim θα υπάρχουν διαθέσιμες η σκληρή και η πολύ μαλακή γόμα. Στην Ουγγαρία και στην Σιγκαπούρη θα είναι διαθέσιμες η πολύ μαλακή και η μεσαία γόμα (ίδιες γόμες με τον Καναδά) ενώ για το Spa και την Monza θα είναι διαθέσιμες η μαλακή και η σκληρή.

H Red Bull φαίνεται ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους και πλέον στην Βαλένθια θα έχουν έτοιμη την δική τους πρόταση F-duct. Από την άλλη η Ferrari εκμεταλλεύτηκε το γεγονός των “δοκιμών” κατά την διάρκεια διαφημιστικών γυρισμάτων και δοκίμασε στο Fiorano το νέο της αεροδυναμικό πακέτο με οδηγό τον Fernando Alonso. Το πακέτο αυτό θα είναι διαθέσιμο στη Βαλένθια και διαθέτει νέο πίσω μέρος και νέα σχεδίαση των εξατμίσεων οι οποίες βγαίνουν πίσω από τους τροχούς και κατευθύνουν τον ζεστό αέρα στον διαχύτη.

Στα μεταγραφικά δεν έχουμε καμία σοβαρή είδηση σε ότι αφορά τους οδηγούς αλλά η είδηση που ξεχώρισε είναι η μεταγραφή του Pat Fry από την McLaren στην Ferrari. 18 χρόνια ήταν στην Αγγλική ομάδα ο Fry αλλά η Scuderia φαίνεται ότι τελικά είχε τα μέσα και τα χρήματα ώστε να τον εντάξει στο δυναμικό της.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hF7skYXLvfk

[Πηγή: Motrosport.com | Photo copyright: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...