Σενάριο βγαλμένο μέσα από ταινία του Hollywood εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην Αμερική. Ένα ζευγάρι έχει προσαχθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αφού κατηγορούνται ότι έκλεξε υβριδική τεχνολογία από την General Motors και προσπάθησε να την πουλήσει στην Chery Automobile.

Ο Shanshan Du πρώην υπάλληλος της GM, μαζί με την γυναίκα του Yu Qin κατηγορούνται συνολικά για 6 αδικήματα (παράνομη κατοχή εμπορικών μυστικών, απάτη και παρεμπόδιση δικαιοσύνης). Σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο DU όταν έφυγε από την GM το 2005 πήρε μαζί του αντίγραφα εγγράφων που σχετίζονταν με την ανάπτυξη υβριδικής τεχνολογίας. Στη συνέχεια τα έδωσε στη γυναίκα του η οποία δούλευε στην Millennium Technology International, Inc. και μέσω αυτής, προσπάθησε να περάσει τα στοιχεία στην Chery Automobile, ανταγωνίστρια της GM στην Κίνα. Η συμφωνία δεν προχώρησε ποτέ και έτσι τα επίμαχα έγγραφα δεν έφτασαν ποτέ σε κινέζινα χέρια.

Στη συνέχεια οι δύο κινέζοι, οι οποίο έχουν πολιτογραφηθεί ως Αμερικάνοι πολίτες προσπάθησαν να καταστρέψουν τα έγγραφα αλλά συνελήφθησαν προτού το καταφέρουν. Η GM αναφέρει ότι τα κλεμμένα έγγραφα έχουν αξία μεγαλύτερη από 40 εκατομύρια δολάρια.

Όπως ήταν φυσικό και οι δύο έχουν ασκήσει ένσταση και υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι. Το δικαστήριο τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 10.000 δολαρίων στον καθένα ενώ το ζευγάρι αντιμετωπίζει τώρα ποινή που μπορεί να φτάσει έως και τα 30 χρόνια κάθειρξης

[Πηγή: CNN]