Η Hyundai παρουσίασε στην Κορέα τις σκέψεις της γύρω από ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό όχημα που θα ακούει στην ονομασία BlueOn και το οποίο θα βασίζεται στο i10. Σίγουρα το θυμάσαι αφού είχε κάνει την περασμένη χρονιά στην διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης ως πρωτότυπο με την ονομασία i10 Electric. Το μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα εξοπλίζεται με μια συστοιχία μπαταριών λιθίου-πολύμερων απόδοσης 16.4 kWh. Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες παρά μόνο οτι η εταιρία κατασκευής των εν λόγω μπαταριών είναι η LG Chem η οποία εξοπλίζει με την ίδια συστοιχία μπαταριών και το Sonata hybrid αλλά και το Chevrolet Volt.

Η Hyundai ξεκίνησε την ανάπτυξη του BlueOn πριν από έναν χρόνο και έχει επενδύσει περίπου 34 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα. Τριάντα BlueOn θα χορηγηθούν στις νοτιοκορεατικές κυβερνητικές υπηρεσίες για ένα διετές πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινάει τον επόμενο μήνα από την σύνοδο κορυφής των G20. H αυτονομία του BlueOn είναι περίπου 140 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα τα 130 km/h, και ο χρόνος που χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση είναι 6 ώρες. Βέβαια υπάρχει και δυνατότητα για ταχεία φόρτιση για το 80% της αυτονομίας σε μόλις 25 λεπτά!

Σαν σωστό ηλεκτροκίνητο που δεν παράγει, εκτός των (μηδενικών) ρύπων, ούτε και θόρυβο απ τον κινητήρα, η Hyundai το έχει εξοπλίσει με ένα σύστημα ήχου για την καλύτερη αντίληψη των πεζών όπως και η Τοyota στο Prius (βλέπε Prius το θορυβώδες) καθώς και ένα σύστημα τηλεματικής για να βοηθήσει τους οδηγούς να βρίσκουν διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης στη γύρω περιοχή.

Η παρουσίαση του Hyundai BlueOn έγινε ενώπιον του προέδρου της νότιας Κορέας κ. Lee Myung-Bak ο οποίος οδήγησε και το πρώτο όχημα μετά τα αποκαλυπτήρια που έγιναν εχθές στο προεδρικό μέγαρο Blue House στην Σεούλ δείχνοντας έτσι την τεράστια σημασία που έχει για την Hyundai το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό της όχημα. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Hyundai]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)