Για να βάλουμε τις ειδήσεις σε μια σειρά για να δουμε πως θα εξελιχθούν τα νέα μοντέλα απο τώρα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους για τους Γερμανούς! Για την Audi το 2011 είναι μια σημαντική χρονιά. Επειδή οι στόχοι του Ingolstadt είναι φιλόδοξοι, η Audi θέλει να πουλήσει περισσότερα αυτοκίνητα από ότι οι αντίπαλοι της από το Μόναχο και την Στουτγάρδη. Τι έχει σκοπό όμως να κάνει για να το καταφέρει; Για να δουμε εν συντομία το πλάνο των Γερμανών!

Στο τέλος του Ιανουαρίου είναι το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, όπου η Audi θα παρουσιάσει το νέο A6. Η σεντάν έκδοσή του θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα έρθει και το A6 avant. Το 2011 η Audi θα παρουσιάσει το RS 3 με τους 340 hp και τον δανεισμένο από το TT RS 5κύλινδρο turbo κινητήρα. Το Q5 θα έρθει στα τέλη του Μαΐου με ένα υβριδικό κινητήρα, ενώ τον Ιούλιο του Q3 με εντελώς νέα τεχνολογία και κινητήρες από Tiguan. Στο νέο A1 το 2011 θα τοποθετηθεί ο 1.2 tsi με τους 105ps ενώ οι τελευταίες πληροφορίες για το S1 κάνουν λόγο για 190ps απ τον twin turbo κινητήρα των 1.4 λίτρων.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Porsche θα παρουσιάσει την νέα 911 (998) με νέους, πιο οικονομικούς κινητήρες. Τον Ιούνιο του 2011, Panamera θα δανειστεί το υβριδικό σύστημα κίνησης του από την Cayenne.

Η Seat τον Οκτώβριο του 2010, θα παρουσιάσει το μοντέλο αδελφό πολυμορφικό του Sharan, το Alhambra ενώ το 2011 θα υπάρξει και έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το Exeo ST έρχεται τον Μάρτιος του 2011 με κινητήρα diesel και 143 PS TDI.

Την ίδια περίοδο, στο σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, θα παρουσιαστεί το νέο VW Passat στο κοινό, ενώ τον Ιανουάριο του 2011, το νέο VW Jetta θα κάνει την εμφάνιση με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τον Μάιο. Το Tiguan θα υποστεί και αυτό με την σειρά του facelift ενώ θα έχει νέο κινητήρα και μετάδοση. Η άνοιξη ξεκινά για την VW με τρεις νέες κυκλοφορίες: Eos Facelift, New Beetle convertible και τέλος το Golf convertible. Το Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί και το πολυαναμενόμενο Up! ως αντικαταστάτης του Lupo.

Ουφ… τα πα και ησύχασα! Πως σου φαίνεται το σχέδιο; Δυνατούς και οργανωμένους τους βλέπω τους Γερμανούς! Όπως πάντα άλλωστε…