Οκ, επισήμως στον κόσμο έχουν έρθει τα πάνω κάτω! Αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο του Ελβετικού βελτιωτικού οίκου Mansory που δεν μου προκαλεί αναταραχές στο πεπτικό σύστημα τη στιγμή που το βλέπω! Είναι η πρώτη φορά που οι Ελβετοί πιάνουν στα χέρια τους μοντέλο της BMW και αν σκεφτεί κανείς ότι ούτως ή άλλως το design της X5a είναι “ιδιαίτερο”, δεν έχουν κάνει και άσχημη δουλειά…Εξωτερικά, η Mansory προσθέτει κι άλλο όγκο σε ένα αμάξι που δεν το λες και compact. Φαρδύτεροι προφυλακτήρες και μαρσπιέ “ανοίγουν” την X5 κατά 7 εκατοστά εμπρός και 8 πίσω. Στην μάσκα, μπαίνει ένα επιπλέον spoiler στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και ένα άνοιγμα κάτω από την γρίλια της BMW καθώς και carbon κάπο με αεραγωγούς για καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Πίσω έχει τοποθετηθεί νέος προφυλακτήρας που ενσωματώνει διαχύτη και φιλοξενεί την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με μια μικρή carbon αεροτομή ακριβώς στο τελείωμα της οροφής.

Η Χ5 χαμηλώνει κατά 4 εκατοστά με νέα ελατήρια και για να “γεμίζουν” οι μεγάλοι τροχοί διαστάσεως 23″ με ελαστικά 315/25. Για να βελτιωθεί και η απόσταση φρεναρίσματος, εξοπλίζεται με πολυπίστονο σύστημα φρένων με μεγαλύτερους δίσκους. Κάτω από το καπό οι μηχανικοί κάνοντας τα “μαγικά” τους, και στην έκδοση X5 Μ εκτόξευσαν την ιπποδύναμη στους 670 ίππους από τους 555 και την ροπή στα 95 κιλά από τα 68. Χάρη στον δυνατότερο κινητήρα καθώς και την αφαίρεση του κόφτη, η X5 Μ της Mansory κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του αγγίζει πλέον τα 300 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό, η Mansory αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι μπορεί να γίνει ότι επιθυμεί ο αγοραστής με κορυφαία υλικά και άψογη ποιότητα. “Η Χ5 είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναρπαστικές αλλαγές με την X6 και την 7-series σύντομα.” μας λέει σαν να μας απειλεί η Mansory. Εμείς θα είμαστε εδώ για να τα δούμε…

[Πηγή Mansory]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)