Πριν από μερικές μέρες ο διευθυντής εναλλακτικών οχημάτων της Honda, ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της παραγωγής των civic που κινούνται αποκλειστικά με φυσικό αέριο και θα είναι πλέον προς πώληση σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, εντός των επόμενων 2-3 ετών. Μέχρι τώρα, το αυτοκίνητο κατασκευαζόταν σε μικρό αριθμό και ήταν διαθέσιμο, που αλλού, στο παράδεισο των χαμηλών ρύπων και της εναλλακτικής αυτοκίνησης, στη Καλιφόρνια. Με τι κινητήρα όμως εφοδιάζεται το Civic GX;

Ο κινητήρας που  κινεί το αυτοκίνητο είναι 1800 cc, 16 βάλβιδος, 113 ίππων και μπορεί να επιτύχει κατανάλωση 9 λίτρα/100 χλμ. Κανονική κατανάλωση, αλλά πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν οτι το φυσικό αέριο κοστίζει περίπου από 0.60 έως 0.90 ευρώ ανά κιλό, έτσι ώστε η κατανάλωση από τη χρήση ενός αυτοκινήτου με φυσικό αέριο να παρουσιάζει αρκετά μικρότερο κόστος σε σχέση με κάποιο βενζινοκίνητο ή ντιζελοκίνητο. Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που διαθέτει ρεζερβουάρ 10 κιλών φυσικού αερίου,  η αυτονομία του φτάνει στα 190 χλμ (1 λίτρο = 0.505 κιλά φυσικού αερίου).

Αξίζει να σημειωθεί οτι και η toyota έχει δείξει ενδιαφέρον για τη χρήση φυσικού αερίου στα αυτοκίνητά της. Μπορεί κάποια στιγμή να τα δούμε και στις αγορές της Ευρώπης..

[Πηγή: honda | via: aolautos.com]